Skip to content
Upcoming

Nike houdt zich steeds meer bezig met de ecologische voetafdruk

13 februari 2020 09:07
Nike houdt zich steeds meer bezig met de ecologische voetafdruk

Nike houdt al ongeveer twintig jaar onze milieu- en sociale effecten bij. Dit wordt gedaan voor het streven naar transparantie. Dit is niet alleen belangrijk voor het bedrijf en zijn gezondheid, maar ook voor de consumenten, werknemers van Nike en de planeet.

Move to Zero is een onderdeel van Nike. Hierbij wordt er gekeken naar de reis naar nul koolstof en geen verspilling. Het doel is om de toekomst van de sport te helpen. Nike is erg bezig met de duurzaamheid en de bescherming van de planeet, dit betekent ook de bescherming van de toekomst van de sporters. Move to Zero wil de ecologische voetdruk van Nike verminderen.

Voor de atleten hebben de klimaatveranderingen ook gevolgen, als het warm is wordt er minder kleding/uitrusting voor de desbetreffende sport gebruikt. Ook zijn er kortere trainingen, of zelfs geen trainingen en wedstrijden. Als de klimaatveranderingen zo doorgaan, zou het zelfs zo kunnen zijn dat in 2050 in sommige delen van Amerika er tot wel twee maanden minder speeltijd is. Buiten dat is het voor de sneeuwsport ook geen goed nieuws dat de aarde snel opwarmt. Hierdoor hebben ook de sneeuwsporters hebben minder dagen om te trainen.

Het doel met Move to Zero is om in 2030, 30% minder CO2 uitstoot te leveren met Nike. Ook worden er niet alleen steeds meer sneakers gemaakt van gerecyclede materialen, maar ook kleding, speeltuinen en (ren) banen. Nike daagt zichzelf uit om zo ver mogelijk hierin door te gaan!

Nike Impact Report FY19 2
Image by: Nike