Skip to content
Upcoming

Nike gaat terug in de tijd met de Air Metal Max in een nieuwe colorway

10 maart 2020 11:00
Nike gaat terug in de tijd met de Air Metal Max in een nieuwe colorway

Hij is weer terug, de Air Metal Max van Nike. Nu in een nieuwe toffe colorway genaamd “Turf Green”. Eind jaren ’90 kwam Nike met chunky sneakers die wat groffer en groter waren, waaronder de Air Max Metal. De sneaker met, ja dat lees je goed: details van metaal is nu terug in een “Turf Green” colorway die binnenkort verkrijgbaar zal zijn.

Chunky Nike

Nike is een baas als het gaat om chunky sneakers. Kijk bijvoorbeeld naar de Zoom 2k, M2K Tekno en de Zoom X. Eind jaren ’90 en de beginjaren van 2000 begon het allemaal voor de grote sneakers. Het was iets anders dan de egale, slanke running sneakers die we gewend waren. De Air Metal Max sneaker maakte z’n debuut in 1997, in het begin van 2000 brachten ze hem nog één keer uit. Toen heeft Nike ervoor gekozen om ons bijna 20 jaar lang te laten wachten, maar beter te laat dan nooit. Binnenkort komen ze uit op Nike en andere Nike retailers.

Nike Air Metal Max “Turf Green” | CJ2618-300

De ‘Original’ die een zwart witte kleur heeft gekregen komt ook terug, toch heeft Nike besloten om meerdere retro colorways te droppen waaronder de “Turf Green”. De sneaker heeft een groene kleur gekregen met witte accenten, die zie je terug op de zijkanten als omlijning van de waves. Ook de zool heeft een witte kleur gekregen. Wat vooral opvalt is dat er echt metaal in geweven is, die vind je terug in de halve wave maantjes op de zijkanten. Die veranderen ook van grootte naar mate ze naar de voorvoet heengaan.

Release info

Er is nog geen exacte datum bekend, houd daarom onze releasekalender in de gaten. Zijn dit toch geen sneakers die jij terug zou vinden in je schoenenkast? Ook dan kan je bij ons terecht, je bent altijd up-to-date over de nieuwste sneakers die uitkomen. Hieronder vind je wat meer foto’s van de Air Max Metal “Turf Green”.


Nike Air Metal Max 'Turf Green'

CJ2618-300 · Prijs vanaf €343,-

Naar alle aanbieders
Air Metal Max
Air Metal Max
Air Metal Max
Images by Nike