Skip to content
Newsfeed

Nike en RTFKT brengen NFT sneakers naar de echte wereld

6 december 2022 17:00
Nike en RTFKT brengen NFT sneakers naar de echte wereld

Het laatst overgenomen merk van Nike, RTFKT, is een organisatie die de nieuwste Web3-technologie gebruikt om one-of-a-kind sneakers en digitale artefacten te maken. Het relatief jonge bedrijf boekt veel succes door samen te werken met wereldberoemde kunstenaars en luxehuizen.

Nu gebruikt RTFKT de middelen van Nike om een deel van hun uitgebreide NFT-collectie tot leven te brengen als onderdeel van hun nieuwe project genaamd, Cryptokicks iRL. Met dit nieuwe project zullen de bedrijven digitaal ontworpen Cryptokicks uitbrengen in de echte wereld. De schoenen komen uit in 4 verschillende kleurstellingen, de Ice, Space Matter, Stone, en Blackout edities variëren van zilveren tinten tot kosmische tinten zwart compleet met diverse andere kleuren. Beelden van de schoenen kun je hieronder bekijken.

Mensen die eerder een RTFKT Lace Engine NFT kochten, krijgen toegang om een paar Cryptokicks iRL sneakers te kopen voor een minumum van 0,34 ETH (Etherium), afhankelijk van de colorway, wat tegen de huidige koers ongeveer €406 is. Mensen met toegang zullen de schoenen kunnen kopen tussen 12 en 16 december 2022. De schoenen, beperkt tot 19000 paar, zullen tussen 7 en 9 december ook worden verloot onder niet-NFT-houders en de winnaars zullen een paar kunnen kopen voor minimaal 0,44 ETH (€598), alleen als er na de release voor NFT-houders nog paren over zijn. Ga voor meer informatie naar het RTFKT Cryptokicks iRL Lookbook.

Als je geïnteresseerd bent in meer nieuws zoals dit of sneakers in het algemeen, bekijk dan zeker onze nieuwspagina. Je kunt ook de nieuwe Sneakerjagers mobiele app downloaden (iOS of Android) zodat je ook onderweg kunt lezen en notificaties ontvangt over populaire sneaker drops!