Skip to content
Newsfeed

Nike en PUMA stoppen met gebruik van kangoeroeleer in voetbalschoenen

16 maart 2023 08:10
Nike en PUMA stoppen met gebruik van kangoeroeleer in voetbalschoenen

Nike heeft een statement uitgebracht dat zij stoppen met het verwerken van kangoeroeleer in hun voetbalschoenen in eind 2023. PUMA heeft het publiek al eerder laten weten dat zij stoppen met het gebruik van K-leather.

Onlangs is er een wet aangenomen in de State of Oregon, waar het hoofdgebouw van Nike gevestigd is, dat het gebruik van kangoeroeleer in eind 2023 verbiedt. Dit kan een van de redenen zijn dat Nike het bovenwerk van zijn Tiepo Football kicks aanpast naar een synthetische alternatief. Iedereen die toch besluit om kangoeroeleer te gebruiken riskeert een gevangenisstraf van maximaal een jaar en een boete van 6.250 dollar. Nike laat het volgende weten in hun statement:

De Tiempo Legend Elite zal debuteren met een nieuw, Nike-only, synthetisch bovenwerk. Het bovenwerk bestaat uit een nieuw materiaal dat betere prestaties levert en het gebruik van kangoeroeleer vervangt. Daarnaast zal de Tiempo Premier, die ook deze zomer op de markt komt, afstappen van het gebruik van kangoeroeleer. Nike heeft zijn enige leverancier van kangoeroeleer in 2021 afgestoten en zal in 2023 stoppen met het maken van producten met kangoeroeleer.

Nike

PUMA heeft twee weken eerder dan Nike laten weten dat zij zullen stoppen met het gebruiken van kangoeroeleer. In plaatst daar van wordt het bovenwerk gemaakt van ‘K-BETTER’, dit is een verzamelnaam binnen PUMA voor niet-dierlijke materialen met ten minste 20% gerecyclede stoffen.

Wat vindt jij van deze verandering binnen Nike en PUMA? Moeten andere sportgiganten volgen? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!