Skip to content
Newsfeed

Nike en Martine Rose herdefiniëren voetbalkleding

4 juli 2023 14:33
Nike en Martine Rose herdefiniëren voetbalkleding

In haar meest recente samenwerking met Nike heeft ontwerpster Martine Rose een bijzonder moment gecreëerd waarin mode en sport samenkomen. Daarin heeft ze ons meegenomen naar een wereld die meer inclusief, gelijkwaardig, versterkend en inspirerend is!

Hier hebben we het over de voetbalcollectie van Nike x Martine Rose die met nieuwe kledingvoorschriften inclusiviteit bevordert op het veld.

“Wanneer een vrouw een pak draagt, drukt dat kracht, veerkracht en schoonheid uit,” zegt Martine. “Ik wil dat vrouwen zich krachtig voelen in hun pak, net als mannen. Meer nog, hoewel ik vrouwen gebruik om het verhaal te vertellen, is er geen geslacht verbonden aan het pak. Iedereen kan het dragen. Ik hoop dat we het op een dag niet meer over het geslacht in de sport hebben, maar alleen nog maar over de sport. Als alles is uitgekleed, blijft alleen het spel over.”

De Nike x Martine Rose collectie biedt dus gendervrije maatkleding voor spelers die de sportstijl bevordert en de sportcultuur uitbreidt voor de volgende generatie. Hiermee worden de grenzen van voetbalstyling voor mannen en vrouwen opgelost.

De Martine Rose lijn bestaat ten eerste uit een spelersjas, broek, regenjas en shirt. Maar ook uit accessoires, zoals sokken, handschoenen en zonnebrillen. Tot slot natuurlijk ook de Nike x Martine Rose Shox Mule MR 4. Voor 2023 zijn er drie verschillende levendige uitvoeringen van deze schoen. Zo zien we op de foto’s hieronder de Shox Mule MR 4 in kleurverlopen van blauw naar paars en geel naar oranje, en bovendien in het zwart met verf op de zijkanten.

De Nike x Martine Rose collectie zal exclusief verkrijgbaar zijn op Martine-Rose.com op 25 juli 2023 en op SNKRS en bij geselecteerde retailers op 27 juli 2023!

Nike Martin Rose outfit
Nike x Martin Rose voetbalvoorschriften
Nike Martin Rose voetbalstyling
Nike x Martin Rose kleding
Nike Martin Rose
Nike x Martin Rose shirt
Nike Martin Rose outfit
Nike x Martin Rose zonnebril
Nike x Martin Rose pak
Nike Martin Rose shirt
Nike x Martin Rose pak
Nike Martin Rose broek
Nike x Martin Rose details
Nike Martine Rose Shox Mule MR 4
Nike x Martine Rose Shox Mule MR 4
Nike x Martin Rose logo
Nike x Martine Rose Shox Mule MR 4