Skip to content
Brand

Nike en Hyperice ontwerpen ‘masserende’ sneaker

29 juni 2024 12:18
Nike en Hyperice ontwerpen ‘masserende’ sneaker

Nike slaat de handen ineen met Hyperice, een innovatief bedrijf dat gear ontwerpt voor sporters. Van massageapparaten (guns) tot aan ‘broeken’ die aan de hand van luchtcompressie helpen bij de coolingdown – Hyperice is deze dagen onmisbaar in de wereld van sport.

Nu slaat het merk de handen ineen met Nike.

Nike x Hyperice

Het duo stond voor een grote uitdaging; het creëren van een draagbare technologie die atleten helpen optimaal te presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Nike heeft veel expertise op het gebied van kleding en sneakers, waar Hyperice zich juist focust op het ontwikkelen van hersteltechnologie. Bundel deze twee krachten en je krijgt, juistem, een ‘masserende’ sneaker.

De Nike x Hyperice boot is een draagbare, high-top schoen die warmte en dynamische luchtcompressiemassage biedt. Het silhouet is ontworpen om de warming-up en coolingdown van atleten te bevorderen en doet dit met een uniek systeem dat dubbele Normatec-luchtblaasjes gebruikt die aan verwarmingselementen zijn bevestigd.

“Recovery is an important part of any athlete’s journey, but we’re hearing from athletes that this concept of ‘pre-covery’ is equally as important,” vertelt Tobie Hatfield, Senior Director van Nike Athlete Innovation. “The footwear and vest that we’ve developed with Hyperice help get the body ready for activity, whether you’re playing for a title or you’re on your feet a lot at work.”

Naast de boot komt het duo ook met een vest dat de lichaamstemperatuur van atleten reguleert. Beide technologieen zitten momenteel in de testfasen, maar hebben al positieve feedback gekregen van atleten als LeBron James, Tom Kim en Nafi Thiam.

Release

Bekijk de officiële beelden van de samenwerking hieronder. Mocht je het gehele verhaal achter de technologie van de schoen willen lezen, klik dan hier.

Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice
Nike x Hyperice