Skip to content
Newsfeed

Nike en Corteiz werken samen aan een Air Max 95

31 januari 2023 09:03
Nike en Corteiz werken samen aan een Air Max 95

Corteiz, een Londens streetwear label opgericht door Clint (aka Clint419), krijgt een samenwerking met Nike voor de Air Max 95. Het label staat bekend om zijn exclusiviteit en zijn intrigerende marketingstrategie die bestaat uit een gesloten gemeenschap, geen professionele modelfoto’s om producten te showen of grote social media-evenementen. Corteiz behoudt zijn exclusiviteit door een private Instagram te hebben, om een gesloten community te garanderen, waar ze al hun updates met betrekking tot releases posten. Ze hebben ook een besloten webshop, waarvan het wachtwoord op hun Instagram staat.

Deze keer is het echter geen exclusieve drop die Corteiz in de spotlight brengt, maar eerder hun collaboratieve Air Max 95 met Nike. Tot nu toe hebben we alleen een teaser van de schoen gekregen op Clint419’s Instagram. Uit deze teasers kunnen we een militair-thema ontwerp zien met verschillende tinten groen op de zijlagen en een toplaag van legerachtige netten. De gebruikelijke kleine Swoosh op de laterale zijde is vervangen door ‘Corteiz’, terwijl het kenmerkende Alcatraz-logo op de tongen te zien is. De binnenzolen en sockliner zijn bedekt met camo-print om het militaire thema verder te dragen.

Of deze schoenen net zo exclusief zullen zijn als andere drops van Corteiz en wanneer ze uitkomen is vooralsnog onbekend. De geruchten wijzen echter op een maart 2023 release. Je kunt ook de Sneakerjagers App downloaden, om gepersonaliseerde notificaties te ontvangen, en onze Instagram volgen. Zo zie je als eerste wanneer we meer weten over de Corteiz x Nike Air Max 95.