Skip to content
Upcoming

Ready up voor de release van het Nike EMB Pack

28 april 2021 10:00
Ready up voor de release van het Nike EMB Pack

In de afgelopen maand april is het nieuws naar buiten gekomen dat Nike een nieuw pack zal releasen, genaamd het ‘EMB’ pack. Morgen, donderdag 29 april 2021, vindt de release van het pack plaats. In totaal beschikt de collectie over drie verschillende silhouetten. Benieuwd welke modellen er te vinden zijn in het pack? Blijf dan nog even lezen.

Allereerst zal je wel benieuwd zijn naar welke modellen er nou eigenlijk onderdeel uitmaken van het pack? Dit zijn de Nike Dunk High, Air Force 1 High en Air Force 1 Low. De colorways die zijn gecreëerd op deze modellen zijn geïnspireerd op verschillende teams van verschillende sporten uit Los Angeles, Verenigde Staten. Zo is de colorway die verwerkt op het Nike Dunk High geïnspireerd op het welbekende LA Lakers. Verder hebben de andere twee sneakers onder andere hun inspiratie gehaald uit andere sporten. Naast het feit dat de sneakers een knipoog doen naar sporten uit Los Angeles zijn er ook enkele details terug te vinden die gebaseerd zijn op de populaire snapbacks van vroeger en die nu langzamerhand terugkomen. Hieronder zullen wij elk silhouet één voor één gedetailleerd voor jullie onder de loep nemen.

Nike Dunk High EMB ‘Court Purple’ | DH0642-001

We trappen af met het Nike Dunk High model dat verwerkt is in een ‘Court Purple’ colorway. Zodra je kijkt naar de sneaker merk je eigenlijk gelijk al dat er voor deze colorway inspiratie is gehaald uit het basketbalteam LA Lakers. De basis van de sneaker is gemaakt van canvas materiaal in een zwarte kleur, terwijl lederen overlays voornamelijk paars gekleurd zijn. Verder zijn de Swooshes verwerkt in gele kleuren die het LA Lakers kleurenpallet nog even benadrukken. Achterop de hiel staat er geborduurde Nike branding. Onder het bovenwerk bevind zich een witte contrasterende midsole en een zwarte oustole. Overigens zijn er op de tong op snapback geïnspireerde tags te vinden.

Nike Dunk High EMB 'Court Purple'

DH0642-001 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders
Nike Dunk High EMB Pack
Images by 43Einhalb

Nike Air Force 1 High EMB ‘Dodgers’ | DC8168-100

Naast de Dunk High verschijnen er ook twee Air Force 1’s. Er komt zowel een hoge, als lage Air Force 1 uit. Allereerst nemen we het hoge variant onder de loep. Deze is namelijk geïnspireerd op het honkbalteam Dodgers. Witte en blauwe tinten bedekken de gehele sneaker van top tot teen. Het ziet ernaar uit dat de basis van de sneaker is opgemaakt uit wit leer dat wordt overlapt door blauwe canvas overlays. Denk bijvoorbeeld aan de Swooshes, de eyestays en de strap. Ook deze sneaker beschikt over een geborduurde Nike patch op de hiel van de sneaker. Daarnaast is de tong op dezelfde wijze verwerkt als de Dunk High.

Nike Air Force 1 High EMB 'Dodgers'

DC8168-100 · Prijs vanaf €136,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 High EMB Pack
Images by 43Einhalb

Nike Air Force 1 Low EMB ‘Black & White’ | CT2301-001

Vergeleken met de twee voorgaande colorways is deze Air Force Low in vrij neutrale kleuren verwerkt. De witte lederen basis wordt overlapt door contrasterende zwarte lagen. die via de voorvoet en eyestays doorloopt naar de achterkant van het model. Ondertussen onderbreekt de Swoosh de zwarte overlays met een grijze kleur. De eyestays en de swooshes zijn gemaakt van hetzelfde canvas als dat wordt gebruikt op de andere twee silhouetten. Vanzelfsprekend beschikt ook deze sneaker over Nike branding op de hiel. De sneaker word afgemaakt door de witte en grijze zool.

Nike Air Force 1 EMB 'Black & White'

CT2301-001 · Prijs vanaf €106,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Low EMB Pack
Images by 43Einhalb

Zoals we in de inleiding al zeiden verschijnt dit Nike EMB Pack aankomende donderdag, 29 april, om 09:00 ’s ochtends. Benieuwd waar jij een paartje kan bemachtigen? Check onze Releasekalender voor een duidelijk overzicht en vergeet niet om onze Sneakerjagers Nieuwspagina dagelijks te checken voor het laatste sneaker nieuws.