Skip to content
Upcoming

Nike eert de zichbare Air-unit met het Air Max 1 ‘Centre Pompidou’ pack

17 augustus 2018 11:05
Nike eert de zichbare Air-unit met het Air Max 1 ‘Centre Pompidou’ pack

De Air Max 1 is in 1987 in het leven geroepen door Tinker Hatfield. Centre Pompidou is de inspiratie bron geweest voor de zichtbare Air-unit. Met het Air Max 1 ‘Centre Pompidou’ pack bewijst Nike een eer aan de grote inovatie van Tinker Hatfield.

Het ‘Centre Pompidou’ is bekend en groot centrum in Parijs voor moderne kunst. Het gebouw staat in Parijs en is wereldwijd bekend. De italiaan Renzo Piano heeft het opvallende gebouw ontworpen. Kijkend naar het gebouw is te zien dat de trappen net als veel buizen zichtbaar zijn. Het gebouw is als het ware binnenstebuiten ontworpen, wat normaal aan de binnenkant zit is nu zichtbaar aan de buitenkant. Dit inspireerde Tinker tot de zichbare Air-unit, de Air technologie was in 1979 al uitgevonden. De Air Max 1 is de eerste sneaker die een zichtbare Air-unit had en is tot een klassieker uitgegroeid.


Centre Pompidou

De twee nieuwe Air Max 1 colorways zijn dan ook een eer betoon aan het ‘Centre Pompidou’. De sneakers komen in een grijze colorway en een wit met grijze colorway. De sneakers hebben een suede overlay en de andere panelen zijn van glad leer gemaakt. Op de sneakers staan verschillende lijnen die duidelijk de lijnen van het gebouw vertegenwoordigen. De witte colorway heeft gekleurde strepen gekregen en heeft veel vergelijkingen met het echte gebouw. De outsole is transparant met gekleurde lijnen en de letter P onderop.

De grijze colorway word op 29 augustus al verwacht. Wanneer de witte colorway precies released is niet bekend, maar deze zal snel volgen. Wil je nou meer weten over het design van de Nike Air Max 1 weten, check dan HIER een documentaire over Tinker en de Air Max.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Max 1 ‘Centre Pompidou’ Cool Grey

Releasedatum: 29.08.2018
Prijs: €150,-
Colorway: Wolf Grey / Black – Cool Grey
Stylecode: AV3735-001
Bekijk hier de storelist>>


Nike Air Max 1 ‘Centre Pompidou’ Pure Platinum

Releasedatum: T.B.A.
Prijs: €150,-
Colorway: Pure Platinum / Royal Blue – White
Stylecode: AV3735-002
Bekijk hier de storelist>>