Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Nike Dunk Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

11 februari 2023 20:11
Nike Dunk Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

De Nike Dunk Low is momenteel een van de meest geliefde silhouetten in de sneaker scene. In 1985 werd het iconische silhouet geïntroduceerd als basketbalschoen. Tegenwoordig is het model ook off-court een groot succes.

Mocht je binnenkort een Nike Dunk willen scoren, is het handig om de juiste maat aan te schaffen. In deze sizing guide vertellen we je welke maat je het beste kunt halen bij het scoren van jouw volgende sneaker.

Bepaal jouw eigen schoenmaat

Allereerst is het belangrijk dat je jouw eigen schoenmaat kent. In een schoenenwinkel kun je gemakkelijk je maat op laten meten, maar ook thuis zijn er verschillende manieren waarmee jij jouw perfecte schoenmaat kunt berekenen. We laten je zien hoe het moet:

Je hebt nodig: 2 vellen papier (A4), 1 potlood en een liniaal.

Hier is hoe:

Neem een vel papier en een potlood. Kies een muur of een deurkozijn waar je met je hakken tegen aan kunt staan. Het beste is om hetzelfde paar sokken te dragen als degene die je in de nieuwe Dunks zou dragen.

Leg het vel papier onder jouw voeten, zet het vel met plakband vast voor het geval dat het A4’tje zich verplaatst. Ga rechtop staan met je hielen naar de muur gericht en begin met het omlijnen van je voet met het potlood. Mocht dit moeizaam gaan, kan iemand anders dit voor jou doen.

Zodra je een mooie omtrek hebt, kun je beginnen met meten. Neem de liniaal en meet de afstand van de hiel tot de punt van je grote teen. Schrijf het resultaat op in centimeters.

Je kunt het proces het beste ook herhalen bij je andere voet. Bijna iedereen heeft twee verschillende maten voeten en zelfs millimeters kunnen een verschil maken.

Nike heeft speciale maattabellen voor Dunks. Je kunt deze tabellen gebruiken om de schoenmaat te bepalen.

Let op: De informatie in de grafieken verschilt per fabrikant. Wanneer je een Dunk wilt coveren, moet je ook de tabels voor de Dunks gebruiken.

Hier vind je de heren en dames maattabel van Nike:

Nike Dunk Low Sizing Guide

Deze maattabel gaat over de Nike Dunk Low, de Dunk High, de Disrupt en de SB Dunk. Zelfs als je jouw eigen maat weet, kunnen de sneakers soms verschillen in hun pasvorm. Ook handig om te weten; sommige dames modellen kunnen anders vallen dan de mannen releases.

Wil je weten of een van de sneakers uit de lijst nog beschikbaar is? Klik dan op de betreffende sneaker en wordt direct doorgestuurd naar de Dunk.

Nike Dunk Low Retro ‘Panda’ – DD1391-100

De Nike Dunk Low Retro valt op maat. De toebox is wat breder uitgesneden, dus zelfs wanneer je bredere voeten hebt, past de Dunk goed.

Conclusie: true to size

Nike Dunk Low Retro 'Panda'

Nike WMNS Dunk Low Retro ‘Panda’ – DD1503-101

Ook de WMNS variant van de Dunk is trouw aan de maat. De gebruikelijke maat van je andere schoenen zou ook moeten passen in de Nike Dunk WMNS.

Conclusie: true to size

Nike WMNS Dunk Low Retro 'Panda'

Nike Dunk Low LX WMNS ‘Pink Foam’ – DV3054-600

Evenals de Dunk Low WMNS valt ook de Dunk Low LX WMNS op maat. Mocht je normaal gesproken maat 39 hebben, wordt het aangeraden om ook maat 39 te kiezen bij de Dunk Low LX WMNS.

Conclusie: true to size

Nike Dunk Low LX WMNS 'Pink Foam'

Nike Dunk Low ‘White’ – Next Nature – DD1873-101

De Next Nature Dunks zijn ook op maat – zowel voor de mannen als voor de vrouwen.

Conclusie: true to size

Nike Dunk Low 'White' - Next Nature

Nike Dunk High Retro ‘Panda’ – DD1399-105

De Dunk High valt ook op maat. Kies dus jouw eigen maat bij het aanschaffen van jouw volgende colorway.

Conclusie: true to size

Nike Dunk High Retro 'Panda'

Nike WMNS Dunk High ‘Panda’ – DD1869-103

Precies hetzelfde geldt voor de Nike WMNS Dunk High – ook dit model blijft trouw aan zijn maat.

Conclusie: true to size

Nike WMNS Dunk High 'Panda'

Nike Dunk Low Disrupt 2 ‘Pale Ivory’ – DH4402-100

De Dunk Low Disrupt-silhouetten vallen op maat.

Conclusie: true to size

Nike Dunk Low Disrupt 2 WMNS 'Pale Ivory'

Nike Dunk Low Disrupt 2 WMNS ‘Pale Ivory’ – DH4402-101

De Nike Dunk Low WMNS Disrupt heeft een standaard pasvorm. Het nemen van jouw huidige maat is dan ook aangeraden.

Conclusie: true to size

Nike Dunk Low Disrupt 2 WMNS 'Pale Ivory'

Nike SB Dunk High ‘Pineapple’ – Fruity Pack – DM0808-700

Bij de Nike SB Dunk High is het een ander verhaal dan bij de voorgaande silhouetten. De sneaker is speciaal aangepast voor het skaten en heeft daarom een nauwere pasvorm. Het model komt met een verstevigde kraag en tong wat ervoor zorgt dat het model nauw kan vallen.

Mocht je wat bredere voeten hebben, kies dan een halve maat groter.

Conclusie: true to size of halve maat groter

Nike SB Dunk High 'Pineapple' - Fruity Pack

Nike SB Dunk Low Pro ISO ‘White Gum’ – CD2563-101

De SB Dunk Low heeft ook een nauwere pasvorm dan de Nike Dunk. Ga voor een halve maat groter om zeker te weten dat de sneaker niet te nauw gaat zitten. Mocht je smallere voeten hebben, is dit niet het geval.

Conclusie: true to size of halve maat groter

Nike SB Dunk Low Pro ISO 'White Gum'

Dus, mocht je binnenkort een nieuwe Nike Dunk Low willen scoren, houd dan deze maattabel bij de hand en weet zeker dat je de juiste maat aanschaft. Als je niet helemaal zeker weet welke maat je het beste past bij andere merken, linken we je hier naar een overzicht van al onze maattabellen. Hopelijk vind je jouw favoriete sneakers voortaan altijd in de juiste maat!