Skip to content
Upcoming

Nike Dunk Low ‘VX1000′: ge├»nspireerd op Sony’s Camcorder ­čô╣

11 februari 2021 13:16
Nike Dunk Low ‘VX1000′: ge├»nspireerd op Sony’s Camcorder ­čô╣

De eerste beelden van een nieuwe Nike SB Dunk zijn uitgekomen. Het gaat om de Nike Dunk Low ‘VX1000’, een sneaker die ontworpen is voor skateboarding. Deze nieuwe Dunk doet een eerbetoon aan de geschiedenis van skateboarders.

Nike Dunk Low 'VX1000'

Nike SB

Wanneer je aan Nike Skateboarding (SB) denkt, denk je aan de Dunk. Het sneakermerk heeft de Dunk een flinke populariteits boost gegeven nadat de schoen ontworpen was voor basketballers in 1985. Nike SB heeft talloze designs ontworpen voor de Dunk en heeft dan ook een grote invloed gehad op de skateboarding scene. Nog steeds, vele jaren later, wordt de Dunk vaak gedragen door skateboarders. Om de cultuur van skateboarding te vieren, doet Nike dit keer een ode aan de geschiedenis van de sport.

Nike Dunk Low 'VX1000'

Nike Dunk Low ‘VX1000’: het Design

Het design van deze nieuwe Dunk is ge├»nspireerd op de Sony ‘VX1000’ camcorder. Deze videocamera was de eerste camcorder waarmee skateboarders hun moves goed konden filmen. De VX1000 werd in 1995 uitgebracht en was makkelijk in gebruik doordat de camcorder compact was en makkelijk in de hand lag. Nog steeds zijn veel skateboarders fan van deze videocamera doordat de fish-eye lens perfect is om het skaten vast te leggen.

De Nike Dunk Low bevat verschillende details die verwijzen naar de Sony camcorder. De kleuren zijn grijs en zwart, net zoals de kleur van de camcorder. Verder staan er verschillende woorden op de Dunks zoals: “Peak”, “Rec Level” en “Shutter Speed”. Dit zijn allemaal verwijzingen naar de verschillende functies van de videocamera. Andere leuke details zijn de rode en gele eyelets die doen denken aan de traditionele ‘stop’ en ‘pause’ knop van de VX1000.

Nike Skateboarding
Images via Instagram @nikesbornothing

De release van de Nike Dunk Low ‘VX1000’ zal op 20 februari 2021 plaatsvinden via verschillende skate shops met het Orange Label. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van alle verkooppunten!