Skip to content
Upcoming

De Nike Dunk Low ‘Veneer’ heeft een releasedatum

23 oktober 2020 16:18
De Nike Dunk Low  ‘Veneer’ heeft een releasedatum

De beelden en verhalen gaan al een lange tijd rond van de aankomende Nike Dunk Low ‘Veneer’. Deze colorway was voor het laatst gezien in 2001 en behoorde tot het ‘Ugly Ducklings Pack’. Nu heeft de Nike Dunk Low SP ‘Veneer’ eindelijk een releasedatum.

In 2001 introduceerde Nike de Pro B-lijn van Dunk Lows. Deze nieuwe lijn voor de Dunks hadden iets dikkere veters en werden er nieuwe materialen gebruikt op het bovenwerk. In deze lijn zat een drietal Dunks die alle drie de ‘Ugly Ducklings’ werden genoemd. Dit werd gedaan, omdat het kleuren schema op de sneakers anders was dan normaal. De ‘Plum’ colorway is al uitgekomen uit het pack en zien we volgende maand de ‘Veneer’ colorway terug komen.

Nike Dunk Low ‘Veneer’ | DA1469-200

De basis van de sneaker is gemaakt van bruin suède en word gecombineerd met groen suède. Een donker paarse kleur is te vinden op de Swoosh, veters, hiel en outsole van de sneaker. Een neon groene kleur in de sockliner en hiel maakt het bovenwerk af. Onder de upper van de sneaker zit een witte midsole gecombineerd met een paarse outsole. Door het gebruik van deze kleuren bij elkaar is het niet gek dat de sneaker behoort tot het Ugly Ducklings Pack.

De Nike Dunk Low SP ‘Veneer’ komt uit op dinsdag 10 november bij Nike voor €100. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike Dunk Low SP 'Veneer'

DA1469-200 · Prijs vanaf €87,-

Naar alle aanbieders
Nike Dunk Low 'Veneer'
Nike Dunk Low 'Veneer'
Nike Dunk Low 'Veneer'
Images by Nike