Skip to content
Upcoming

Nike Dunk Low ‘Thank You For Caring’: Releasedatum bekend! 📅

19 februari 2021 17:06
Nike Dunk Low ‘Thank You For Caring’:  Releasedatum bekend! 📅

De releasedatum van de Nike Dunk Low ‘Thank You For Caring’ is bekend! Afgelopen december werden de eerste beelden van het unieke design gedeeld. Nog even wachten en dan is het zover, de nieuwe Nike Dunk zal worden gereleased op 4 maart 2021 via Nike.

Nike Dunk Low 'Thank You For Caring'
Nike Dunk Low 'Thank You For Caring'

Nike Dunk Low ‘Thank You For Caring’: Inspiratie

De inspiratie van het model zijn lokale markten. Er zijn verschillende referenties naar voedselwaarde labels te vinden op de sneakers. Daarnaast krijg je een plastic tasje bij de schoenen, ook een verwijzingen naar de plastic tasjes van de markt. Opvallend aan het tasje is het bericht: “Thank You For Caring”, dit geeft een persoonlijk gevoel wat de lokale buurtmarkt ook heeft.

Wie goed kijkt, ziet dat op de schoen “Blue Ribbon Studio” is geschreven. Waarschijnlijk zijn deze Dunks hier ontworpen. De Blue Ribbon Studio bevindt zich in het hoofdkantoor van Nike in Oregon. Deze werkplek staat bekend als een vrije, creatieve studio waarin de werknemers van Nike los kunnen gaan.

Dunk Low 'City Market'
Nike 'Thank You For Caring'

Het Design | DA6125-900

Er zijn veel details verwerkt op de sneakers, op elk vlak staat wel iets anders. Zo zijn er verschillende patronen te zien met veel kleuren zoals: rood, geel, blauw, groen en wit. Wanneer je inzoomt op elk patroon, lijkt het alsof er stukken gescheurd zijn van verschillende voedselverpakkingen zoals rijst en koffie. De tong is bijvoorbeeld transparant met een duidelijke geweven stitching, iets wat veel rijstzakken ook hebben. Een ander opvallend materiaal is jutte dat op het middendeel is verwerkt. Daarnaast lijken de veters op touw, wat een robuuste uitstraling geeft.

Nike Dunk Low 'Thank You For Caring'
Nike Dunk Low
Images by Nike

Is dit creatieve paartje iets voor jou? De Nike Dunk Low ‘Thank You For Caring’ dropt op 4 maart 2021 om 9:00 uur via Nike. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om een overzicht van alle verkooppunten te hebben! Ben je benieuwd hoe deze sneakers eruitzien aan je voeten? Kijk dan hier naar de foto’s op deze blog!

Nike Dunk Low SP 'City Market'

DA6125-900 · Prijs vanaf €151,-

Naar alle aanbieders