Skip to content
Upcoming

De Nike Dunk Low SP komt ook in een ‘Univ Orange’ colorway

6 april 2020 17:28
De Nike Dunk Low SP komt ook in een ‘Univ Orange’ colorway

De Nike Dunk Low maakt in 2020 een keiharde comeback. Met verschillende re-releases, retro’s en nieuwe colorways kunnen de die-hard Dunk fans hun lol dit jaar helemaal op. In de juni en mei staan al een aantal hele toffe nieuwe varianten van de Dunk Low gepland. In dit geval gaat het om de Nike Dunk Low SP. Het model heeft al vier nieuwe colorways klaar staan en er komt nog meer. De nieuwste colorway is deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’.

De Nike Dunk Low SP is een variant van de welbekende Nike SB Dunk Low. Alhoewel de modellen vrijwel identiek zijn, zijn er toch een paar grote verschillen. De Nike SB Dunk Low is namelijk voorzien van extra dikke padding. Dit zorgt ervoor dat de sneakers comfortabeler zitten en beter performen als ze gebruikt worden voor skating. De Nike Dunk Low SP is een casual variant die wel de looks heeft maar minder performance. Ook is bij de SP-variant de tongue niet dik opgevuld wat voor veel mensen ook een voordeel is.

Voor de volgende colorway, deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’, heeft Nike gebruikt gemaakt van de klassieke ‘three-tone’ kleurencombinatie. Dit effect zien we niet alleen op deze variant, bijna elke Nike Dunk Low SP-kleurencombinatie is namelijk opgebouwd uit drie basis kleuren.

In dit geval heeft Nike gekozen voordonker marineblauw en ouderwets Hollands oranje genaamd ‘Univ Orange’. Het strakke bovenwerk is volledig gemaakt van een glad leer waar bij de toebox een geperforeerd detail is toegepast voor ventilatie.

Als we meester leaker PY_Rates moeten geloven dan zullen deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’ uitkomen op 19 juni 2020. Gezien de corona crisis kan het echter wel voorkomen dat een release uitgesteld wordt. Een officiele releasedatum is echter ook nog niet bevestigd door Nike. 

Check in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste sneakernieuws en eventuele updates over deze Nike Dunk Low SP ‘Univ Orange’. 

'Univ Orange'
Image by: PY_Rates