Skip to content
Upcoming

Opnieuw duikt er een nieuwe Nike Dunk Low colorway op

19 januari 2021 16:35
Opnieuw duikt er een nieuwe Nike Dunk Low colorway op

Januari is een maand waarin we al enkele nieuwe colorways hebben zien releasen op het Nike Dunk model, maar er zullen er de komende maand nog een paar aankomen. Ook blijven er maar geruchten en foto’s opduiken van nieuwe colorways. Nu is er een nieuwe kleurrijke ‘Free 99’ colorway opgedoken op het Dunk Low silhouet. Er zullen in totaal twee varianten verschijnen, een zwarte colorway en een witte colorway.

Van alle Nike sneakers is het Dunk silhouet toch wel één van de meest kenmerkende sneakers. In 1985 zagen we het Dunk model debuteren, samen met de Air Jordan 1. In al die tijd heeft de sneaker zich geëvolueerd van basketbal schoen naar een skateschoen en tegenwoordig is het model niet weg te denken uit de streetwear wereld. Ondertussen is het silhouet al meer dan dertig jaar oud en de huidige generatie omarmt de rijke geschiedenis op hun eigen manier.

De geschiedenis van het Dunk model ontstond op basketbalvelden en universiteiten. Doordat basketbal zoveel aandacht kreeg door Michael Jordan kwam ook de college basketbal scene in de schijnwerpers te staan. Om nog meer aandacht te creëeren hiervoor kwam Nike met het Dunk silhouet. Een sneaker die specifiek bedoeld was voor de college basketbalteams die met Nike een contract hadden. Zo ontstond de ‘Be True To Your School’ collectie. Elk team ontving Dunks in colorways van hun eigen team.

Nike Dunk Low ‘Free 99’

Eerder in dit blog gaven we al aan dat er in totaal twee colorways verschijnen, een zwarte en een witte colorway. Helaas zijn er van de eerstgenoemde nog geen foto’s opgedoken, dus we zullen in dit blog alleen de witte colorway onder de loep nemen. Zodra je je focust op één van de schoenen zal je denken dat het een vrij simpel, kleurrijk silhouet is, maar schijn bedriegt. Als je beide schoenen naast elkaar houdt zul je namelijk zien dat elk paneel verwerkt is in een andere kleur. Wel heeft Nike gekozen om gebruik te maken van maximaal zes verschillende kleuren.

De basis is samengesteld van een wit leer, bruine Swooshes en een gum outsole. Vervolgens zijn de kleurrijke overlays verwerkt en onderverdeeld in de kleuren aqua blauw, fel geel, lichtgroen en rood. Zodra je de binnenkant van de sneaker bekijkt zie je een trio van ‘FREE.99’ stickers op de insole geplakt. Dit maakt de sneaker helemaal af.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend voor deze kleurrijke Nike Dunk Low ‘Free 99’. We verwachten dat er een prijskaartje van €100,- aan de sneaker komt te hangen. Houd Sneakerjagers daily in de gaten voor meer updates en geniet tot die tijd hieronder van de eerste foto’s van de colorway.


Dunk Low Free 99
Dunk Low Free 99
Dunk Low Free 99
Dunk Low Free 99

Images by: @leaked.sneaks