Skip to content
Upcoming

Nike Dunk Low ‘City Market’: Release Reminder! 📢

26 februari 2021 16:57
Nike Dunk Low ‘City Market’: Release Reminder! 📢

Nog een weekje wachten en dan is het zover: de Nike Dunk Low ‘City Market’ releast op 4 maart 2021 via onder andere de Nike SNKRS app! Maar let op; er zijn nu al een paar raffles open waar je je kunt inschrijven om kans te maken op dit unieke design. Bekijk hier alle beelden van de Dunk Low ‘City Market’:

Nike Dunk Low 'City Market'
Images via Instagram @yankeekicks

Nike Dunk Low ‘City Market’ | DA6125-900

Eerder deze maand vertelden we je in een luisterblog al alle details van deze Dunk Low. Om je geheugen op te frissen, zijn hier enkele details over het design.

De naam zegt het eigenlijk al, deze Dunk is geïnspireerd op lokale markten. Wanneer je inzoomt op de schoen, zie je dat er verschillende materialen zijn gebruikt. Deze materialen doen denken aan voedselverpakkingen. Zo is er jutte gebruikt, veel zakken met bijvoorbeeld koffiebonen worden ook van dit materiaal gemaakt.

Nike Dunk Low 'City Market'
Dunk Low Thank you for caring

Daarnaast is er voor de swoosh en de tong gekozen voor doorzichtig plastic. Dit plastic doet denken aan stevige rijstzakken die ook dit materiaal bevatten. Een leuk detail is dat er op de tong een rits zit, waardoor de tong een zak wordt. Hier zit een plastic tasje in verstopt dat weer refereert naar de markten. De zak in de tong kun je gebruiken om bijvoorbeeld geld te verstoppen wanneer je je handen vol hebt.

Nike Thank You For Caring

Verder staat op het bijbehorende tasje in het groot “Thank You For Caring” geschreven, dit geeft een persoonlijk gevoel wat de lokale markt ook heeft. Daarnaast zijn de veters gemaakt van een materiaal dat op touw lijkt. Al deze elementen geven de schoen een robuuste uitstraling.

Nike Blue Ribbon Studio

Wie goed kijkt, ziet dat op de schoen “Blue Ribbon Studio” is geschreven. Misschien herken je de naam wel, de Blue Ribbon Studio bevindt zich in Oregon in het hoofdkantoor van Nike. Deze werkplek staat bekend als een plek waarin de designers van Nike van alles kunnen creëren door verschillende machines die er staan. Kijkend naar het design van de Dunk Low, is het niet gek dat deze schoen op zo’n creatieve plek is gecreëerd.

Nike Dunk Low 'City Market'

De Nike Dunk Low ‘City Market’ zal releasen op 4 maart 2021 om 9:00 uur via Nike. De sneakers zullen verkrijgbaar zijn in zowel mannen maten voor €110, als peuter maten voor €60. Bekijk ook de Sneakerjagers Releasekalender om een overzicht te krijgen van alle raffles waar je je kunt inschrijven!

Nike Dunk Low SP 'City Market'

DA6125-900 · Prijs vanaf €165,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low PS 'City Market'

DD3575-900 · Prijs vanaf €99,-

Naar alle aanbieders