Skip to content
Upcoming

Nike Dunk High ‘Syracuse’ — Be True To Your School

2 maart 2021 14:18
Nike Dunk High ‘Syracuse’ — Be True To Your School
Nike Dunk High 'Syracuse'

Nike Dunk High ‘Syracuse’ | DD1399-101

In 2020 hebben we al een aantal OG colorways terug zien keren op de Nike Dunk High en Low. In 2021 gaat Nike gewoon door met het re-releasen van deze klassieke designs. Zo brengt Nike op 11 maart 2021 opnieuw de Nike Dunk High ‘Syracuse’ uit. Deze opvallende colorway is perfect voor het voorjaar en moet je in je kast hebben!

Nike Dunk High 'Syracuse'

Be True To Your School

De ‘Syracuse’ colorway hoort bij de originele release uit 1985 van het “Be True To Your School” pack. In dit pack zaten een aantal Dunk High’s met designs die bij verschillende universiteiten van Amerika hoorden. De geselecteerde uni’s hadden een groot basketbalprogramma en vaak bestonden de uniformen uit de kleuren van de universiteit. Nike kwam op het idee om op sneakers de bijbehorende kleuren van de uni te zetten. Hierdoor konden supporters van het basketbalteam tijdens de wedstrijden, hun team zichtbaar aanmoedigen. Zo kon iedereen zien bij welk team je hoorde.

Nike Dunk High 'Syracuse'

De oranje-witte kleuren van deze Dunk, horen bij de Syracuse University. Deze universiteit ligt in New York City en had een populair basketbalteam. Deze flashy colorway keerde in het voorjaar van 2020 al terug op de Dunk Low en was razendsnel uitverkocht. De resell prijzen zijn ook hoog, op StockX staat de laagste vraagprijs op €340. Het is niet gek dat deze colorway zo populair is. Door de oranje-witte colorblocks, ontstaat er namelijk een contrasterend effect die meteen je aandacht trekt. Het paar is fel en vrolijk en is een statement onder elke outfit.

Nike Dunk

Nike Dunk 2021

Kun je niet genoeg krijgen van de Nike Dunk modellen en wil je een stukje historie aan je voeten door de OG colorways? Houd dan onze Releasekalender in de gaten, er zijn namelijk verschillende OG designs die in 2021 terugkeren. Zo zal de ‘Michigan’ colorway terugkeren op de Dunk Low. Een paar maanden geleden zagen we dit blauw-gele colorblock design al terug keren op de Dunk High. Ook zal op 11 juni de Nike Dunk High ‘Game Royal’ releasen. Deze sneaker met lichtblauwe en witte delen wordt verwacht erg populair te zijn.

Nike Dunk High 'Syracuse'

Release Nike Dunk High ‘Syracuse’

Ben jij fan van de Nike Dunk en houd je van een fel oranje kleur? Markeer dan zeker 11 maart in je kalender, om 9:00 uur zal de Nike Dunk High ‘Syracuse’ releasen via onder andere Nike. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om een overzicht te krijgen van alle retailers èn om de releasedata van alle andere Dunks niet te missen!

Nike Dunk High 'Syracuse'

DD1399-101 · Prijs vanaf €97,-

Naar alle aanbieders

Nike WMNS Dunk High 'Syracuse'

DD1869-100 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders
Nike Dunk
Images by © Sneakerjagers
Photographer: Ryan
Assistant: Sanne
Model: Quinty