Skip to content
Upcoming

Een nieuwe Nike Dunk High Retro duikt op in een ‘HW’ colorway

15 april 2021 10:00
Een nieuwe Nike Dunk High Retro duikt op in een ‘HW’ colorway

Het duurt nog wel even voordat Halloween gevierd zal worden, maar de eerste Nike sneaker heeft zijn make-over alvast gehad. We hebben het hier over de Nike Dunk High Retro die de Halloween make-over heeft gekregen. De sneaker heeft aardig wat details die besproken moeten worden, dus lees snel verder!

Dit is niet de eerste keer dat er een Dunk silhouet een Halloween make-over krijgt. In 2019 werd het Nike SB Dunk Low silhouet namelijk omgetoverd in de ‘Night of Mischief Halloween’ colorway. Dit was een groot succes en tegenwoordig betaal je een paar honderd euro resell voor een paartje via StockX.

Vele van jullie zullen het ondertussen wel weten, maar van origine was het Nike Dunk High silhouet ontworpen voor basketballers. Het begon in de jaren ’80 toen de rivaliteit tussen verschillende colleges enorm was. Nike maakte hier slim gebruik van en ontwierp maar liefst twaalf colorways die geïnspireerd waren op verschillende colleges. Het silhouet werd gepromoot onder de slogan ‘Be True To Your School’. Al snel werd de sneaker niet alleen on-court gedragen, maar ook in de streetwear wereld. Vervolgens werd het silhouet ook opgepikt in de muziekwereld en de filmindustrie.

In 2002 kwam Nike met de alles veranderende lijn voor de Dunk, namelijk Nike SB. Enkele colorways werden in het eerste jaar gereleased, evenals de Supreme collab. Al met al, een droomstart en in de loop van de jaren is zowel de SB Dunk als de normale Dunk uitgegroeid tot iconische sneakers.

Nike Dunk High Retro Re-Raw ‘Halloween’ | First Look

Er zijn nog geen officiële afbeeldingen naar buiten gekomen, maar sneakerleaker @py_rates_ heeft al een mock up gedeeld. Het ziet ernaar uit dat de basis is samengesteld door leer in de kleuren wit en rood. Op de toebox en zijpanelen zijn de kleuren namelijk te vinden in een soort mix van stippen. Ook lijkt het mogelijk te zijn om de Swoosh te veranderen door slijtage. De overlays die op het bovenwerk te vinden zijn zullen volgens geruchten gemaakt zijn van harig suède. Andere leuk details zijn de twee-kleurige veters of de sockliner die over een beige patroon beschikt.

Het is jammer dat we nog geen duidelijke beelden hebben van de sneaker, want volgens ons zitten er nog veel meer details in de sneaker verwerkt. Wil jij weten wanneer er nieuwe beelden opduiken van deze Nike Dunk High Retro Re-Raw ‘Halloween’? Download dan de Sneakerjagers App of houd onze Instagram goed in de gaten, want hier delen wij de beelden als eerste! Scroll naar beneden om de mock-up te bekijken.


Nike Dunk High Retro Re-Raw 'Halloween'