Skip to content
Where to Cop

Nike Cortez Flyknit "OG" & "Black/White"

30 juni 2017 14:14
Nike Cortez Flyknit "OG" & "Black/White"

Het zat er aan te komen, een Flyknit variatie op de Classic Nike Cortez. Dat de Nike Cortez een echte klassieker is hoeft niet te betekenen dat Nike zijn innovatieve ideeën niet los laat er op. De Nike Cortez is al jaren een icoon in de sneakerwereld en dat Nike deze sneaker ook in een flyknit jasje zou steken zat er aan te komen!

2017 staat volledig in het teken van de Cortez door het 45 jarige bestaan van de sneaker en we hebben de Cortez al eens eerder een twist zien krijgen met een Roshe, maar deze radicale veranderingen zagen we niet aankomen. De upper van de sneaker is volledig gemaakt van een ademende Flyknit die afgemaakt wordt met een leren heel detail. De laces zijn van een zacht materiaal wat perfect aansluit bij de flyknit upper. Als we verder kijken naar de sneaker zien we ook dan de midsole een radicale verandering gekregen heeft. Een klassieke midsole zat er bij dit sporteieve model niet in, de sneaker is namelijk voorzien van een gehele nieuwe midsole die lekker licht en comfortabel is.

Dit jaar zagen we al eerder een re-release van de OG Cortez colorway, die bekend is geworden door onder anderen Forrest Gump (de film) en de Amerikaanse hip-hop cultuur. Naast de OG colorway krijgt de Nike Cortez Flyknit ook een simpele zwart/wit colorway.

Nike Cortez Flyknit "OG"

Release datum: 4 juli 2017
Stylecode: AA2029-001
Kleur: White/University Red-Game Royal

Nike Cortez Flyknit "Black&White"

Release datum: 4 juli 2017
Stylecode: AA2029-100
Kleur: White/Black

Voor je dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date