Skip to content
Newsfeed

Nike brengt ode aan Frank Rudy met de Nike Vapormax ‘Air Pressure’

2 maart 2023 08:01
Nike brengt ode aan Frank Rudy met de Nike Vapormax ‘Air Pressure’

Na de release van een herdenkings Nike Air Max 97 en een Air Max Scorpion, brengt Nike opnieuw een eerbetoon aan Frank Rudy. De ingenieur van NASA die in 1978 het idee presenteerde om een ‘air unit’ toe te voegen aan de midsole van verschillende Nike sneakers. Dit keer komt het merk uit Oregon met de Nike Air Vapormax 2021 ‘Air Pressure‘. Vooralsnog is er nog geen releasedatum bekend maar de sneaker wordt ergens in 2023 verwacht.

De sneaker is een mix van ‘Old Royal’, ‘Yellow Ochre’ en rode details over een wit Flyknit bovenwerk. Dit komt samen met een matgele TPU heel clip en blauwe Vapormax branding op de tong. Andere uitblinkers van deze sneaker zijn een grafische binnenzool met een blauwdruk ontwerp, roze pull tabs en ‘EST. 2021’ op de air unit van de Vapormax. Een speciale drukmeter en een rubberen laagje, van recycled materialen, op de buitenzool maken de look af. Dit laat ook het duurzame karakter van de sneaker zien.

Er is nog geen officiële releasedatum beschikbaar voor de Nike Vapormax ‘Air Pressure’, maar de sneakers zullen hoogstwaarschijnlijk in 2023 droppen via Nike en select retailers.

Als je op de hoogte wilt blijven van deze Nike Vapormax of andere releases bekijk dan onze release kalender. Check ook zeker onze Instagram pagina om up-to-date te blijven over de laatste sneaker content.