Skip to content
Where to Cop

Where to cop: Nike Air Max 1 ‘Urawa’ – 2023

30 september 2023 11:21
Where to cop: Nike Air Max 1 ‘Urawa’ – 2023

De Nike Air Max 1 ‘Urawa’ keert terug. In 2004 kwam Nike met de ‘Urawa’ colorway, geïnspireerd op het thuistenue van het Japanse voetbalteam. De sneaker is een geliefde kleurstelling bij OG sneakerfanaten en op maandag 2 oktober 2023, krijgt ook het uittenue van het Japanse team een eigen Air Max 1.

Hieronder tonen wij je een overzicht met alle informatie over de release!

Nike Air Max 1 ‘Urawa’ – 2023 – FD9081-001

In 2004 kwam Nike voor het eerst samen met het Japanse voetbalteam Urawa Red Diamonds, ook wel Urawa Dragons genoemd. De Nike Air Max 1 ‘Urawa’ kwam gekleed in de kleuren van het thuistenue van het team en kleurde rood, grijs en geel. Sinds de release uit 2004 is de colorway een erg populaire geworden bij OG sneakerfanaten.

Op 2 oktober 2023, keert de ‘Uruwa’ terug – dit keer in de kleuren van het uittenue van de Urawa Red Diamonds. De sneaker heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een redelijk rustige look. Het uittenue komt in de kleuren wit en grijs en deze zijn ook teruggebracht op de nieuwe Air Max 1 colorway.

Nike Air Max 1 'Urawa'
Nike Air Max 1 'Urawa'

Het bovenwerk is opgebouwd uit leer en mesh. De neus en kraag komen in een zwarte kleur en contrasteren goed met de witte en lichtgrijze overlays. Op het middenpaneel is de Swoosh geplaatst en kleurt hier wit. Het Nike Air logo op de tong kleurt goud en heeft een metallic finish.

Nike Air Max 1 'Urawa' 2023
Nike Air Max 1 'Urawa'

De veterogen en Air unit hebben een opvallende rode kleur gekregen en hinten naar het logo van de Red Diamonds. Op de hiel is het Nike Air logo vervangen door het Urawa Dragon logo.

Nike Air Max 1
Nike Air Max 1

Where to cop?

De Nike Air Max 1 ‘Urawa’ zal op 2 oktober 2023 om 09:00 uitkomen bij Nike en geselecteerde retailers. Hieronder vind je een handig overzicht met retailers waar je deze sneaker kunt scoren.

Benieuwd naar andere aankomende releases? Bekijk dan onze Sneakerjagers releasekalender.

Nike Air Max 1 'Urawa' zijkant
Nike Air Max 1 'Urawa' zool
Nike Air Max 1 'Urawa' 2023
Nike Air Max 1 'Urawa' bovenwerk
Nike Air Max 1 Urawa
Nike Air Max 1 'Urawa' achterkant en hiel tab
Nike Air Max 1 'Urawa' details