Skip to content
Upcoming

StockX-Under-Retail series week 6, Part 1

10 februari 2021 17:54
StockX-Under-Retail series week 6, Part 1

Een nieuwe week betekent een nieuwe StockX-Under-Retail. Er wordt vaak gedacht dat je alleen de hoofdprijs op StockX betaald, maar niks blijkt minder waar. Vorige week zagen we dat je de Nike Air Max 90 ‘Duck Camo’ kon scoren voor maar €98,-! Vandaag kijken we naar de Nike Blazer Mid ’77 Vintage in de ‘White/Black’ colorway.

De Nike Blazer is één van de oudste sneakers van Nike. De sneaker kwam voor het eerst uit in 1973. Dit was twee jaar nadat voormalig Blue Ribbon Sport werd omgetoverd tot Nike. Nike was toen dus nog erg jong en nog niet zo populair zoals wij het nu kennen. De sneaker beschikte over een leren bovenwerk, mesh nylon tong en een zool van gevulkaniseerd rubber. De elementen die werden gebruikt op de sneaker waren in die tijd het beste van het beste. Later werd de sneaker populair voor skateboarden en lifestyle gebruik. De Nike Blazer Mid werd populair door zijn eenvoudige design. Door de jaren heen heeft de sneaker een van de beste samenwerking ooit gehad met merken zoals Supreme, Off-White en Stüssy.

Nike Blazer Mid 77

Nike Blazer Mid ’77 Vintage ‘White/Black’

De Nike Blazer Mid ’77 beschikt over een aantal vintage elementen. Zo heeft de tong een beige kleur gekregen en is het oude Nike logo te vinden op de tong. Het bovenwerk is voor een groot deel gemaakt van wit leer terwijl een zwart wordt gebruikt op de Swoosh en Nike tekst op de hak. Op de toebox en zijkant van de voorvoet is grijs suède geplaatst. Onder het bovenwerk zit een off white midsole om de sneaker zo nog een vintage look te geven.

De retail prijs van de Nike Blazer Mid ’77 ‘White/Black’ is €100,-. Op StockX is de laagste prijs €77,- en liggen bijna alle maten onder de retail prijs. Wacht alleen niet te lang met kopen, want voor hetzelfde geld springt de prijs opeens omhoog. Klik hieronder op de knop om de sneaker te shoppen! Volgende week zijn we er weer met een nieuwe StockX-Under-Retail.


Nike Blazer Mid 77