Skip to content
Upcoming

Nike AM90 Saint Patrick’s Day: Releasedatum 🍀

2 maart 2021 14:45
Nike AM90 Saint Patrick’s Day: Releasedatum 🍀

Nike heeft speciaal voor de nationale Ierse feestdag een design ontworpen voor de Air Max 90. St. Patrick’s Day staat bekend om de groene kleur en klavertjes vier, die natuurlijk op de schoen zijn terug te vinden. Het is geen verrassing dat de sneaker releast op 17 maart 2021, oftewel: St. Patrick’s Day. Bekijk hier de Nike AM90 Saint Patrick’s Day!

Nike AM90 Saint Patrick's Day
Images by Nike

St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland en wordt op 17 maart 2021 gevierd. Op deze dag wordt Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland, herdacht. Bijzonder aan deze feestdag is dat alles versierd wordt in het groen. Mensen trekken groene kleding aan, groene slingers worden opgehangen en zelfs het bier wordt vaak groen gekleurd. Daarnaast zie je overal Shamrocks: jonge klaverblaadjes op de versieringen. De feestdag wordt tegenwoordig overal ter wereld gevierd, in verschillende staten in Amerika is de St. Patrick’s Day bijvoorbeeld ook erg populair.

Nike AM90 Saint Patrick's Day

AM90 St. Patrick’s Day | DD8555-300

Natuurlijk kon er geen groen ontbreken op de sneakers. De kleur ‘Pine Green’ is gebruikt over verschillende delen van de upper. Ook hebben de veters en de outsole deze donkergroene kleur gekregen. Om de schoen meer dimensie te geven, is er een felle groene kleur: ‘Mean Green’, gebruikt op verschillende accenten van de schoen. Om het ‘AIR MAX’ en ‘NIKE’ logo is deze kleur bijvoorbeeld terug te vinden. Daarnaast is er om de Air Bubble ook deze kleur gebruikt, waardoor de bubbel goed te zien is.

DD8555-300
Nike AM90

Een opvallend patroon is op de mudguard aangebracht. Er zijn hier verschillende Shamrocks op te zien, dit patroon loopt rondom de gehele schoen door. Tenslotte is de kleur ‘Metallic Gold’ gebruikt voor kleine details. De kleur is onder andere aangebracht op het kleine ‘AIR MAX’ logo op de zijkant van de sneakers.

Nike sneakers

Nike St. Patrick’s Day

Dit is niet de eerste keer dat Nike een schoen ontwerpt voor de groene feestdag. In 2007 bracht Nike ook al een design uit op het Air Max 90 model. Hieronder kun je goed de verschillen zien. Natuurlijk kon toen ook de groene kleur niet ontbreken. Opvallend is dat Nike in 2007 gekozen heeft voor meerdere groentinten en een grote gouden swoosh. Het paar viel goed in de smaak en op StockX staan de resellprijzen op honderden euro’s.

Image by StockX

Vind je het nieuwste Nike Saint Patrick’s Day design mooi, maar is de Air Max 90 niet helemaal jouw model? Dan hebben we goed nieuws: het design wordt ook gereleased op de Air Force 1. Ook dit paar zal releasen op 17 maart 2021.

Nike Saint Patrick's Day

Nike Air Force 1 'St. Patrick’s Day'

DD8458-300 · Prijs vanaf €201,-

Naar alle aanbieders

Ben jij wèl enthousiast over de Nike AM90 Saint Patrick’s Day en hoop je dat 17 maart 2021 je geluksdag wordt? Zet je wekker dan om 9:00 uur en koop het groene design via Nike voor €140🍀. Check ook de Sneakerjagers App om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste releases!

Nike Air Max 90 'St. Patrick’s Day' - 2021

DD8555-300 · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders
Nike AM90 Saint Patrick's Day