Skip to content
Upcoming

Nike Air Zoom Alpha, een klassieker is terug

8 maart 2019 10:22
Nike Air Zoom Alpha, een klassieker is terug

Dagelijks komen er veel sneakers uit, sommige krijgen alle aandacht en andere wat minder. Zo ook de Nike Air Zoom Alpha, een klassieke runner uit de jaren 90. Deze sneaker verdient dan ook zeker de nodige aandacht!

De Nike Air Zoom Alpha stamt ondertussen al uit het jaar 1996. En vandaag de dag zijn we verzot op de jaren 90, dus een terugkeer wordt dan ook gewaardeerd. De naam Zoom Air slaat op de technologie die in de zool is verwerkt. Door de combinatie van de bekende Air-unit en de zoom technologie wordt iedere stap geabsorbeerd door het samentrekken en indrukken van de vezels in de zool. Door de eigenschappen kan deze technologie op veel manier ingezet worden.

Zoom Air Alpha

De Nike Air Zoom Alpha is in de jaren 90 geïntroduceerd als hardloop schoen. Het model zag er destijds wel iets anders uit dan de retro’s die nu zijn verschenen. Vroeger was de sneaker iets spitser qua vorm, het is dan ook niet een 1-op-1 retro maar een knipoog naar het origineel. Met de originele colorways passen de sneakers in het huidige straatbeeld, waar veel retro geïnspireerde sneakers te vinden zijn.

Het model

Het model van de Alpha is erg herkenbaar, met zijn golvende lijnen. De outsole loopt uit van smal naar breed. De zool heeft dan ook veel golvende lijnen die op de hele zool lopen. Deze golvende lijnen vinden we ook terug op de mudguard. De basis van de sneaker is gemaakt van een dicht gebreide stof, de overige panelen op de upper komen in een synthetisch ‘leer’ wat voor duurzaamheid zorgt op de sneaker.

Nike Air Zoom Alpha uit 1996 – Nike

Zowel de blauwe als groene colorway zijn nu verkrijgbaar bij Nike en geselecteerde retailers zoals Baskèts. Check hieronder de foto’s van het stukje teruggebrachte Air geschiedenis.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Zoom Alpha QS 'Midnight Navy'

BQ8800-400 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Zoom Alpha
Nike Air Zoom Alpha
Nike Air Zoom Alpha
Nike Air Zoom Alpha

Nike Air Zoom Alpha QS 'Black & Volt'

BQ8800-003 · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Zoom Alpha BQ8800-003
Nike Air Zoom Alpha BQ8800-003
Nike Air Zoom Alpha BQ8800-003
Nike Air Zoom Alpha BQ8800-003