Skip to content
Upcoming

De OG Nike Air Structure Triax 91 komt uit in 2021

25 januari 2021 19:05
De OG Nike Air Structure Triax 91 komt uit in 2021

De Air Structure Triax 91 gaat een comeback maken in het eerste kwartaal van 2021. Een handvol colorways gaan uitkomen voor de retro sneaker en één daarvan is de originele Neo Teal en Infrared colorway. Deze Nike Air Structure Triax 91 OG komt uit op 13 maart voor een prijs van €130. Lees hieronder meer over de aankomende release.

De Triax 91 is de eerste sneaker van Nike’s Structure serie. Deze serie is bedoeld om stabiliteit te bieden voor hardlopers die overproneren. Dit betekent dat de voet van een hardloper overmatig kantelt op momenten waarop dit niet moet. De sneaker werd al snel populair door de twee kleuren die werden gebruikt op het bovenwerk, dit was erg zeldzaam in die tijd. Zelfs de Air Unit was anders aan de buitenkant dan aan de binnenkant van de sneaker.

Zoals de naam het al zegt kwam de sneaker uit in 1991 en kreeg een re-release 2007. Deze release werd niet goed ontvangen, omdat de toebox van de sneaker erg zwak was en daarom snel verkreukelde. In 2009 kwam er een lifestyle basketbal sneaker uit genaamd de Air Hoop Structure. Dit was een remake van de originele Air Structure.

Nike Air Structure Triax 91 OG | CV3492-100

De opkomende Air Structure Triax 91 is een 1:1 retro van de release uit 1991. De buitenzijde van de sneaker heeft de ‘Neo Teal’ kleur gekregen, terwijl de binnenzijde de ‘Infrared’ kleur heeft. Deze ‘Infrared’ kleur is ook gebruikt voor het Nike Air logo op de hak. De sneaker zelf is opgebouwd uit wit mesh met zwart en grijs suède overlays. Op de tong staat het Nike logo in de ‘Neo Teal’ kleur met daaronder de tekst “Air Structure”. De Swoosh is alleen te vinden aan de buitenzijde en is weg gelaten aan de binnenzijde van de sneaker. Als we naar de midsole kijken zien we dat deze grijs met wit is. De ‘Neo Teal’ kleur keert wederom terug rondom de Air Unit terwijl de ‘Infrared’ kleur rondom de binnenzijde van Air Unit zit.

De Nike Air Structure Triax 91 OG komt uit op zaterdag 13 maart via Nike voor €130. Check onze Instagram om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en bekijk hieronder de afbeeldingen.


Nike Air Structure Triax 91 'Neo Teal'

CV3492-100 · Prijs vanaf €81,-

Naar alle aanbieders
Air Structure Triax 91
Air Structure Triax 91
Air Structure Triax 91
Air Structure Triax 91
Images by Nike