Skip to content
Upcoming

De Nike Air Presto viert zijn 20e verjaardag met de ‘Australia’ colorway

20 juli 2020 18:45
De Nike Air Presto viert zijn 20e verjaardag met de ‘Australia’ colorway

De Nike Air Presto kwam voor het eerst uit tijdens de Olympische Spelen in Sydney in het jaar 2000. Om de 20e verjaardag van de Air Presto goed te vieren komt de sneaker in een ‘Australia’ colorway die geheel in geïnspireerd op Australië.

Tijdens de Olympische Spelen in Australië werd de Air Presto geboren. De sneaker werd ook wel de ‘T-shirt For your Feet’ genoemd. In plaats van de traditionele maten, werdt de Presto verkocht in de maten S, M, L en XL. De sneaker was gemaakt om lange afstanden mee te hardlopen of om korte afstanden te sprinten. De reclame voor de sneaker was ook een stukje anders dan dat wij nu gewend zijn. De sneaker kwam in 13 verschillende colorways en werden in verschillende animaties geadverteerd.

Nike Air Presto ‘Australia’ | CJ1229-301

De Australië colorway is natuurlijk niet nieuw, hij werd in 2000 aan een geselecteerde groep van de Olympische ploeg gegeven, een echte Friend & Family release! Met een Australisch kleuren schema wordt de sneaker versiert. Het bovenwerk is gemaakt van neopreen materiaal in een ‘Fresh Water’ tint. Op de toebox en op de tong zijn de vijf sterren van de Australische vlag geborduurd in het geel. de tekst “AUS” is geplaatst op de hiel en op de tong. Kijkend naar de midsole van de sneaker is de midsole wit gekleurd met een opvallende gele Swoosh op het midden van de zool. De sneaker wordt afgerond door een zwart met gele outsole. Wat de sneaker nog een leuke touch geeft is dat de originele sizing terug komt. Zo komt de sneaker is de maten XS, S, M, L en XL.

De Nike Air Presto ‘Australia’ komt uit op vrijdag 24 juli bij onder andere Asphaltgold voor €130,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Nike Air Presto 'Australia Olympic'

CJ1229-301 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: Asphaltgold