Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max Deluxe komt na bijna 20 jaar weer terug!

19 januari 2018 13:18
De Nike Air Max Deluxe komt na bijna 20 jaar weer terug!

Naast de Air Span II en de Air Max 98 brengt Nike nu ook de Nike Air Max Deluxe weer terug in 2018. De eindjaren 90 runner was de laatste Air Max met een AM97 geïnspireerde Air Max zool.

De Nike Air Max Deluxe kwam voor het eerst uit in 1999 en is sindsdien nooit meer uitgekomen. Nu, bijna twintig jaar (!) later wordt er nieuw leven in het model geblazen met deze re-release! De Air Max Deluxe is eigenlijk een aangepaste Air Max 97.

Naast de Air Max 97 zool zien we meerdere overeenkomsten, zoals de golvende strepen op de zijkanten. Wat wel nieuw was aan de Air Max Deluxe was het neopreen materiaal wat ervoor zorgde dat de sneaker lichter werd en goed aansluit om de voet. Een ander mooi voordeel hiervan is dat er makkelijk grafische figuren op geprint kunnen worden. Verder heeft de sneaker een v-vormige versteviging aan de buitenkant die doorloopt tot de heel en tot de neus, langs de tongue. Op ditzelfde figuur zien we ook meerdere keren het woord Nike gedrukt.

Er is nog geen vaste release van de Nike Air Max Deluxe maar het ziet ernaar uit dat deze Navy-kleurige Air Max runner binnenkort zijn terugkomst gaat vieren.