Skip to content
Upcoming

De klassieke Nike Air Max BW keert terug in 2021

28 november 2020 18:42
De klassieke Nike Air Max BW keert terug in 2021

We zien de laatste tijd steeds meer mooie retro’s uitkomen en we kunnen ons in 2021 ook weer verheugen op een heerlijke release. In 2021 komt namelijk de Nike Air Max BW, ook wel de ‘Big Window’ genoemd, terug. Dit gebeurt omdat de sneaker dan zijn dertigste verjaardag viert.

De Air Max BW is ontworpen door Tinker Hatfield en uitgebracht in 1991. De sneaker kreeg ook een doorzichtige Air Max zool als de Air Max 90 die één jaar eerder al uitkwam. De Air Unit was alleen een stuk groter gemaakt. Door deze aanpassing werd de sneaker al snel de ‘Big Window’ genoemd. De Nike Air Max BW werd samen met de Air Max 90 snel opgenomen in de gabber cultuur.

Nike Air Max BW ‘Persian Violet’

De basis van de sneaker is gemaakt van zwart mesh dat wordt gecombineerd met suède overlays. De sneaker beschikt over een dubbele mudguard, waarbij er eentje zwart is en de andere wit. Kijkend naar het achterste deel van de BW zien we dat er gebruik is gemaakt van rubber. De violet kleur is hier terug te vinden op de tong, het gebied rondom de enkel, de Swoosh en midsole. Het bovenwerk rust dus op een witte en violet midsole en zien we de ‘Big Window’ weer in zijn volle glorie terug komen.

Een releasedatum is nog niet bekend maar kunnen we Air Max BW ‘Persian Violet’ ergens in 2021 verwachten. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om nooit meer een sneaker release te missen.


Image by t.am185