Skip to content
Upcoming

LEAKED: UNDEFEATED x Nike Air Max 97

20 april 2020 16:57
LEAKED: UNDEFEATED x Nike Air Max 97

De samenwerking tussen Nike en UNDEFEATED is dit jaar sterker dan ooit. Na de collab op verschillende runner modellen zijn de krachten wederom samengevoegd. De volgende collab op het programma is namelijk deze UNDEFEATED x Nike Air Max 97. Het is niet de eerste keer dat de twee partijenen samenwerken op een colorway voor het jaren 90 Air Max model. In 2017 hebben de twee al eerder drie colorways uitgebracht op de Air Max 97. In 2020 komen ze wederom met drie nieuwe colorways in dezelfde colorblocking style. 

Zichtbare Air demping heeft zich radicaal ontwikkeld in de dertig jaar sinds de Air Max 1 werd uitgebracht. De Air Max 180 introduceerde 180 graden zichtbare Air. Daarna kreeg de Air Max 93 de nieuwe blaasvormtechniek. Vier jaar later werd, dankzij deze techniek, zichtbare Air demping over de hele lengte uiteindelijk een feit in de Air Max 97.

Het ontwerp van de Nike Air Max 97 is afkomstig uit de weerspiegeling van een waterdruppel. De weerspiegeling van water wordt vervormd door de Air Unit. Hieruit heeft Christian Tresser de verschillende laagjes van de air Max gebouwd.

De colorways voor deze Nike Air Max 97 x UNDEFEATED sneakers lijken erg veel op die uit 2017. De kleuren zijn allemaal te herleiden naar elkaar en het eerste paneel boven de mudguard is voorzien van witte herhalende UNDEFEATED branding. De sneakers komen in de kleuren, Midwest Gold, Sail/White en Militia Green / Black.

Neem hieronder een kijkje van de mock-ups. Let er wel op dat dit dus geen officiele/uiteindelijke beelden van de sneakers zijn. De kans is dus aanwezig dat de definitieve colorways er anders uit zullen zien.

Check in de tussen tijd de Sneakerjagers Releasekalender voor alle komende releases.


Images by: @py_rates