Skip to content
Where to Cop

Nike Air Max 97 X CR7

16 oktober 2017 23:30
Nike Air Max 97 X CR7

Een van de meest iconische Air Max modellen koppelen aan een van de grootste atleten ter wereld was een volkomen natuurlijk proces. De Air Max 97 was al een favoriet van Cristiano Ronaldo. Nu heeft de schoen een luxe upgrade gekregen met 'patches' die momenten in zijn ongelooflijke verhaal vertegenwoordigen — van zijn nederige begin tot zijn status als superster.

Een gouden patch op het bovenwerk symboliseert het ongelooflijke verhaal van een arm jongetje dat een van de allergrootste voetballers ooit is geworden. Meer dan twee paar schoenen voor de kleine Cristiano kon zijn familie zich niet veroorloven: één paar voor school en één voor voetbal. Elke keer dat hij een gat in zijn schoen had, lapte zijn moeder de boel weer op en kon hij zijn droom om prof te worden, blijven najagen.

Voor schoenontwerper Ben Kirschner staan deze 'opgelapte schoenen' centraal in Ronaldo's verhaal. "Ik stelde me [zijn moeder] voor die de schoenen oplapte met materialen die ze nog had liggen. Dezelfde soort materialen hebben we in verschillende stukken geknipt en in een soort van grabbelton gedaan. Het stuk dat iemand uit de ton haalde, werd op de schoen gestikt. Elke patch staat voor een ervaring die Ronaldo maakte tot wat hij is. Iedere keer dat hij thuis kwam, kreeg hij een nieuwe patch. We wilden met elke patch een ander moment in de tijd weergeven."

Het goud staat als Ronaldo's lievelingskleur symbool voor zijn onovertroffen stijl, zijn overwinningen en zijn niet-aflatende jacht naar de volgende voetbalmijlpaal. In het nu iconische CR7 logo op het haklipje zie je zijn favoriete gouden ketting en verfijnde persoonlijke smaak terug. De groene en rode Swooshes verwijzen naar zijn geboorteland Portugal en de tenues van de twee clubs waar hij zo'n legende werd.

De Nike Air Max 97 x CR7 zal op 23 oktober, in beperkte oplage, exclusief gereleased worden via de Nike SNEAKRS app.

NIKE AIR MAX 97 X CR7
Color: Metallic Gold/Metallic Gold/Summit White/Black
Stylecode: AQ0655-700
Releasedatum: 23 oktober (SNEAKRS APP)