Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 90 x UNDEFEATED ‘Black’ komt 4 april

25 maart 2020 11:16
De Nike Air Max 90 x UNDEFEATED ‘Black’ komt 4 april
Beluister dit artikel

Daar is ‘ie dan, de bevestiging van de Undefeated x Nike Air Max 90. De sneaker staat al enige tijd op onze radar maar een echte officiele bebvestiging liet nog op zich wachten. Nu de sneakers ingepland staan op de Nike SNEAKRS app weten we het zeker, hij komt eraan! De Nike Air Max 90 x UNDEFEATED ‘Black’ zal uitkomen op 4 april.

De Air Max 90 verscheen in 1990 voor het eerst als beste hardloopschoen van Nike. Hij heette toen der tijd de Air Max 3. Deze essential voor de subculturen van de jaren 90 werd later ook een mainstream favoriet. Nu de Air Max 90 30 jaar bestaat, brengt Nike samen met streetwearpionier Undefeated een ode aan het model. De kleuren en sfeer van toen met hoogwaardige en toch eenvoudige materialen van nu: deze Air Max 90 is gemaakt om te dragen.

Een revolutie om bij stil te staan. In 1987 werd de Air Max serie gecreëerd: de eerste schoenen met zichtbare Air. Wat begon als een experiment met demping, groeide al snel uit tot een icoon op het veld — en op straat. Door de jaren heen is het design keer op keer vernieuwd, maar de rijke geschiedenis blijft.

De details van deze Nike Air Max 90 x UNDEFEATED ‘Black’

Bij deze release heeft Undefeated niet rustig aan gedaan. Alhoewel er gebruik is gemaakt van een subtiele zwarte colorway zien we dat het bovenwerk uiterst geavanceerd is. Er is gebruik gemaakt van een hoop verschillende materialen, waaronder typhex, nubuck en langharig suede. Het paneel onder de Swoosh is getransformeerd tot één geheel, waardoor de Swoosh volledig zichtbaar is geworden. De Air Max 90 was de eerste sneaker in de Air Max Line waar de Swoosh is afgekapt aan het einde. 

Op de hiel is een grote pull tab aangebracht die ervoor zorgt dat de sneakers makkelijk aangetrokken kunnen worden. Verspreid over de hele sneaker zien we dat de geribbelde plasticen details bij de laces en de heel gemaakt zijn van een doorzichtig materiaal. 

De Nike Air Max 90 x UNDEFEATED ‘Black’ zullen uitkomen op 4 april 2020 bij Nike.com en geselecteerde Nike retailers. Check de Sneakerjagers Releasekalender voor alle informatie en shops van deze release.

Undefeated X Nike Air Max 90 'Black'

CQ2289-002 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders
Max 90 x UNDEFEATED 'Black'
Max 90 x UNDEFEATED 'Black'
Max 90 x UNDEFEATED 'Black'
Max 90 x UNDEFEATED 'Black'