Skip to content
Upcoming

Een nieuwe Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ duikt op

7 januari 2021 13:09
Een nieuwe Nike Air Max 90 ‘Pirate Radio’ duikt op

Gisteren doken er foto’s op van een Nike Air Max 90 die was aangekleed in een op Pirate Radio geïnspireerd jasje. Vandaag zijn er foto’s naar buiten gekomen van een tweede colorway. Ook deze colorway was verwerkt op de Air Max 90, echter is hij wel wat minder opvallend in tegenstelling tot de colorway die gister verscheen.

De Air Max 90 blies in 2020 dertig kaarsjes uit en kende een succesvol jaar. Zo te zien wordt die succesvolle lijn doorgezet in 2021. Maar… Wat is Pirate Radio eigenlijk? Het ontstond in de jaren ’60 toen schippers die langs de kust van het Verenigde Koninkrijk vaarden pop radio’s konden luisteren via Pirate Radio. Pirate Radio groeide flink en had binnen no-time dagelijks zo’n 10 tot 15 miljoen luisteraars. Het was niet illegaal, omdat er geen wet bestond die radio uitzenden via de Noordzee verbood.

Zoals we al zeiden zit de vandaag opgedoken colorway iets anders in elkaar dan degene die eerder opdook. Ben je benieuwd naar hoe de andere colorway eruit ziet? KLIK HIER!

De colorway die vandaag opdook beschikt over een minimalistisch, eentonig bovenwerk. Normaal gesproken is er op de zijkanten een grote Swoosh te vinden, echter hebben ze het voor deze Air Max 90 anders aangepakt. De sneaker beschikt namelijk over een mini-Swoosh in een gouden kleur. Ook op de veters is een gouden lacelock te vinden met hierop de ‘Nike Air Max’ branding. Achterop de sneaker is een radiofrequentie te vinden in plaats van de kenmerkende ‘Nike Air’ branding. Als we afzakken naar de zool zien we een witte, cleane midsole met hieronder een blauwe, ijzige, doorschijnende outsole. Op de onderkant staat een skull met een illustratie eromheen om het af te maken.

Helaas is er naast de opgedoken afbeeldingen van de Air Max 90 ‘Pirate Radio’ nog vrij weinig bekend over de sneaker. Houd Sneakerjagers in de gaten voor al het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor de foto’s van de colorway.


Nike Air Max 90 'Pirate Radio'
Nike Air Max 90 'Pirate Radio'
Nike Air Max 90 'Pirate Radio'

Images by @thenikedump