Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ komt zeer binnenkort uit

26 februari 2020 11:12
De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ komt zeer binnenkort uit
Klik hierboven om dit artikel te beluisteren

Voor het dertig jarige bestaan van de Nike Air Max 90 reist het model de hele wereld over. Zo zijn er al colorways gebaseerd op items uit New York en Tokyo. De sneaker is inmiddels geland in Parijs, waar de volgende colorway inspiratie haalt uit een typisch Frans iets, namelijk de bakkerij. Het is algemeen bekend dat de Franse bakkers vol lekkernijen zitten en echt typerend is voor de culinaire positie van Frankrijk. Het resultaat: De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’.

De Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ is uitgevoerd in verschillende materialen en hier en daar zijn leuke – iets wat diepgaande – details toegepast. Zo is het volledige bovenwerk gemaakt van een dik canvas en glad lederen materiaal. Deze witte kleur staat voor de traditionele klederdracht die gedragen wordt door Franse bakkers.

Als we verder naar de achterkant van de sneaker gaan zien we een kleurrijk detail op de heel. De iconische rubberen geribbelde Air Max 90 patch op de heel is vervangen met een kleurrijke stoffen variant. Op deze nieuwe patch is de nationale Franse vlag afgebeeld met hierover dikke gouden geborduurde Nike Air letters. Tussen de Nike Air woorden is een graantop afgebeeld wat beter bekend is als een basis ingrediënt van brood.

Details

Naast deze toffde details op de heel is er nog een iets wat minder opvallend detail toegevoegd aan de sneaker. Zo is er op de insole een klassiek brood label geplaatst. De waardes van het label, op de broodprijs na, zijn vervangen met details over de Air Max 90. Zo zijn de ingredienten vervangen door de kenmerken van de Air Max 90, zoals ‘Midsole’ en ‘Swoosh’. Over de gehele insole is ook een licht graanpatroon toegevoegd.

Als finishing tocuh is er op de tongue van de sneaker nog een artistiek ‘AIR’ logo geplaatst met hieronder de Franse vlag.

Deze subtiele Nike Air Max 90 ‘Parisian Bakers’ is vanaf 2 maart 2020 om 09:00 uur verkrijgbaar via Nike.com en geselecteerde retailers.

Nike Air Max 90 City Pack 'Paris'

CQ0912-100 · Prijs vanaf €185,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 'Parisian Bakers'