Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 90 M2Z2 beschikt over gerecycled wol

29 december 2020 17:57
De Nike Air Max 90 M2Z2 beschikt over gerecycled wol

Nike streeft naar een CO2-neutraal en afval vrij productieproces om de toekomst van sport te beschermen. Daarom maken ze tegenwoordig veel gerecyclede sneakers. Er zijn foto’s opgedoken van een nieuwe Nike Air Max 90 M2Z2 die beschikt over gerecycled wol voor in de winter. Het silhouet verschijnt in een ‘Electric Green’ colorway.

Eerder legde Nike ook al de nadruk op duurzaamheid door de creaties van innovatieve silhouetten als de Space Hippie. Dit model maakt gebruik van Flyknit garen dat voor 85-90% bestaat uit gerecyclede materialen. Ook is er een onderdeel van Nike genaamd ‘Move to Zero’ dat in 2030 in totaal 30% minder CO2 uitstoot wil leveren met Nike. Tegenwoordig worden niet alleen sneakers van gerecycled materiaal gemaakt, maar ook kledingstukken, speeltuinen en hardloopbanen.

Nike Air Max 90 M2Z2 ‘Electric Green’

Als we onze aandacht leggen op het bovenwerk van de sneaker zien we een winterse kleurcombinatie van ‘Black, Electric Green, Smoke Grey en Light Bone’. De basis is samengesteld van textiel in een zwarte kleur. Hierover heen zijn lederen overlappende lagen te vinden. Op de onderste eyestays is de ‘Electric Green’ kleur te vinden. Evenals de omheining rondom de Air Unit op de midsole. Ook de stitching onder de Swoosh op de zijkanten heeft deze felle kleur gekregen. Op de tong, de hiel en de Swooshes worden geleverd in gerecycled wol. Om het af te maken is er onder het bovenwerk een midsole te vinden in een ‘Light Bone’ kleur en een gespikkelde rubberen outsole.

Ben jij benieuwd naar hoe de sneaker eruit komt te zien? Scroll dan naar beneden. De release van de Nike Air Max 90 M2Z2 ‘Electric Green’ staat gepland op donderdag 7 januari 2021om 09:00 ’s ochtends. De sneaker zal €150,- kosten. Check onze releasekalender voor meer informatie.


Nike Air Max 90 M2Z2 'Neon'

DD0383-001 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 M2Z2 'Electric Green'
Nike Air Max 90 M2Z2 'Electric Green'
Nike Air Max 90 M2Z2 'Electric Green'
Nike Air Max 90 M2Z2 'Electric Green'

Images by: Nike