Skip to content
Upcoming

Heeft de Nike Air Max 90 ‘Bacon’ een releasedatum gekregen?

18 januari 2021 17:30
Heeft de Nike Air Max 90 ‘Bacon’ een releasedatum gekregen?

2020 was het jaar dat volledig in het teken stond van de Air Max 90. Van enkele geruchten die helaas het daglicht niet te zien kregen tot aan geweldige colorways. Nu zijn er in-hand foto’s opgedoken van een retro colorway die we al enige tijd niet hebben gezien, namelijk van de Nike Air Max 90 in een ‘Bacon’ colorway.

Geruchten van een mogelijke retro release van de ‘Bacon’ colorway gaan al sinds juni 2020 rond. De naam van de colorway verklapt al waarop de colorway is geïnspireerd, bacon. Oorspronkelijk werd de colorway gereleased in 2004 in samenwerking met Dave’s Quality Meat (DQM). In 2003 opende sneaker winkel DQM zijn eerste deuren in New York. De winkel werd een groot succes en na een jaar verscheen er een samenwerking met Nike op het Air Max 90 model die zeventien jaar later nog steeds zeer populair is! Op StockX en GOAT worden er enkele maten aangeboden voor bedragen die oplopen tot wel €2000.

Nike Air Max 90 ‘Bacon’

Laten we onze aandacht allereerst leggen op het bovenwerk van de sneaker. Bij de originele colorway is het bovenwerk opgemaakt in een bruine kleur, maar dat lijkt bij deze aankomende colorway niet zo het geval te zijn. Dit zal gedaan zijn om het contrast in kleurgebruik te versterken. Rondom de lichte toebox zijn rode overlays te vinden die doorlopen tot het midden van de zijkanten. Vervolgens veranderen de rubberen eyestays in een bruine kleur, terwijl de veters lichtbruin/beige zijn van kleur. Een ander opvallend kenmerkend detail dat veel aandacht trekt zijn de Swooshes. Deze zijn namelijk roze van kleur en dit matched goed met de tong van de sneaker, want deze is ook verwerkt in een roze kleur. Als we afzakken zien we een zachte aardekleur die de mudguard bedekt. Achterop de hak is de kenmerkende ‘Nike Air’ branding te vinden op een bruine patch.

Zodra we bij de zool aankomen zien we een witte midsole, terwijl er rondom de Air Unit, die overigens roze is van kleur, een donkere, contrasterende bruine kleur is te vinden die overloopt in de outsole. De rubberen outsole is volledig bruin van kleur om het design van de sneaker helemaal af te maken.

Scroll naar beneden voor de in-hand foto’s die recent opdoken. Helaas is er nog geen releasedatum officieel bekend gemaakt, maar er gaan hier en daar wat geruchten rond dat de Nike Air Max 90 ‘Bacon’ op 26 maart 2021 het daglicht te zien zal krijgen. Houd daarom tot die tijd goed onze kanalen in de gaten om geen enkel nieuwtje te missen!


Nike Air Max 90 NRG 'Bacon'

CU1816-100 · Prijs vanaf €93,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Bacon'
Air Max 90 'Bacon'
Air Max 90 'Bacon'

Images by @j.steals