Skip to content
Where to Cop

Nike Air Max 1 x PARRA 'Albert Heijn'

7 juni 2017 15:55
Nike Air Max 1 x PARRA 'Albert Heijn'
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Voor heel veel sneaker liefhebbers is deze Nike Air Max 1 x PARRA 'Albert Heijn' toch wel echt de ‘Holy Grail’. Het is dan ook een zeer exclusief paartje, want het schijnt dat er maar 24 paar ooit het levenslicht hebeen gezien, echter zijn alle 24 exemplaren nog nooit getraceerd.

De sneaker is ontstaan nadat Nike de Amsterdamse illustrator Pieter Jansen, beter bekend onder zijn pseudoniem Piet Parra, had gevraagd om het Air Max 1 sillhouet naar zijn eigen smaak te ontwerpen.Hierop volgende 2 ontwerpen, te weten de Air Max 1 ‘Amsterdam’ en de de Air Max 1 'Albert Heijn'. Je zal je nu wellicht afvragen waarom de sneaker in godsnaam 'Albert Heijn' heet, echter had Albert Heijn ten tijde van het ontwerp een andere huiskleur (oranje, wit en blauw) dan vandaag de dag (wit, blauw).

Mede omdat AH van huiskleur veranderde, mocht de sneaker niet meer verkocht worden. Er gaan geruchten dat Nike alle Air Max 1 'Albert Heijn' sneakers heeft teruggeroepen, echter schijnt dit verhaal nooit door iemand te zijn bevestigd en was het meer van horen zeggen. Nike verkoos de Air Max 1 ‘Amsterdam’ naar alle waarschijnlijkheid gewoon boven de Air Max 1 'Albert Heijn', mede door de van huisstijl veranderende AH. De 24 paartjes die vandaag de dag rond dwalen in sneakerland zijn dus blijkbaar de samples die van het ontwerp van Pier Parra zijn gemaakt.

Maar laten wij nou precies vandaag via Ebay een paartje in een gangbare 10US / 44EU size tegenkomen. Het kost je een paar behoorlijke duiten ($14.999,00), maar dan ben jij wel één van de 24 gelukkigen op deze aardbol die een paartje van de meest exclusieve Nike Air Max 1 bezit.

Interesse? Check dan hier de link >>