Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ onthuld door DJ Khaled

4 februari 2021 15:52
Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ onthuld door DJ Khaled

DJ Khaled liet op zijn Instagram-account een bijzonder pakketje zien van Nike. In zijn bericht onthulde hij dat de Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ terug zal keren! Hij is één van de eerste personen die het gere-releasde paar mocht ontvangen.

Video via Instagram @djkhaled

Nike Air Max 1 x Clot uit 2006

De Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’ kwam uit in 2006 om de opening van China’s eerste ACU Sneakerwinkel te vieren. De exclusieve schoen had een retailprijs van maar $100, een koopje vergeleken met de resell prijzen die nu rondgaan. Dat deze prijzen zo hoog zijn, is te begrijpen: de oplage was erg beperkt en het design zeer uniek. Voor het ontwerp is veel inspiratie uit de Chinese cultuur gehaald, waar Clot een groot aandeel in had. Clot is namelijk een fashion label uit Hong Kong, opgezet in 2003 door Edison Chen en Kevin Poon. Het doel van Clot is om het gat tussen het Oosten en het Westen te verbinden.

Nike Air Max x Clot 2006
Image from offcial release in 2006

Het ontwerp: ‘Kiss of Death’

De Chinese details maken de sneakers erg bijzonder. De sneakers zijn geïnspireerd op “Qi”, een spirituele kracht waarmee alles in het universum verbonden is volgens een oude Chinese filosofie. Opvallend zijn de doorzichtige toe box en de onderkant van de zool. Onder een transparante laag is een illustratie van de drukpunten van de voet te zien. Verder valt je oog meteen op de oranje en rode details die er uitknallen. Daarnaast is het materiaal zorgvuldig gekozen, zo bevat de schoen struisvogelleer, suède en slangenprint.

Nike Air Max 1 x Clot ‘Kiss of Death’
Image via Instagram @djkhaled

In DJ Khaled zijn filmpje is ook te zien dat hij een persoonlijke brief van Nike erbij heeft gekregen. Hieruit is te concluderen dat de sneakers waarschijnlijk op Nike Air Max Day 2021 zullen worden gereleased via Nike. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de exacte releasedatum van deze exclusieve collab!