Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 Releases voor Air Max Month

24 februari 2023 14:13
Nike Air Max 1 Releases voor Air Max Month

De maand maart staat in het teken van de Air Max bij Nike. Op 26 maart vieren we tijdens Air Max Day het bestaan van de Air Max 1, het iconische silhouet dat op 26 maart in 1987 voor het eerst werd geïntroduceerd. De dag gaat gepaard met unieke releases van het model, zo ook in 2023. Dit jaar zullen er in de hele maand maart verschillende unieke Air Max 1 releases droppen.

Dit zijn de Nike Air Max 1 releases tijdens Air Max Month 2023.

Air Max Month

Op 26 maart 1987 werd het eerste Air Max model bij Nike geïntroduceerd; de Nike Air Max 1. De sneaker is ontworpen door Tinker Hatfield en was het eerste Nike model waarbij de Air Unit zichtbaar was. Geïnspireerd door het gebouw Centre Georges Pompidou in Parijs, wou Hatfield elementen van de sneaker aan de buitenkant tonen, zie de Air Unit.

Nike Air Max Month
Beeld Nike

In de afgelopen decennia is het Air Max 1 model uitgegroeid tot een van de meest bekende en iconische silhouetten van Nike. Tijdens Air Max Month in maart zet Nike het model in het zonnetje en doet dit met unieke releases. Op 26 maart is het Air Max Day en wordt de dag gevierd met diverse campagnes en de beste Air Max 1 release van dat jaar.

In 2023 komt Nike’s Air Max Month met een hoop unieke releases. Bekijk hieronder het overzicht aan releases in de maand maart. Klik op de afbeeldingen om de release te bekijken.

3 MAART: Nike Air Max 1 SFR ‘Summit White’

Nike Air Max 1 SFR 'Summit White'

Nike trapt de maand af met de Air Max 1 SFR ‘Summit White’. De sneaker heeft een rustige colorway en brengt het welbekende ‘Safari’ motief terug op de Swoosh en op de mudguard. Lichtblauwe details bij de veterogen en op de buitenzool geven de sneaker een unieke twist.

Nike Air Max 1 Safari 'Summit White'

FB5059-100 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

4 MAART: LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1

LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1

Een unieke samenwerking die in de maand maart dropt, is de LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1. Basketbalspeler LeBron James komt samen met voetbalclub Liverpool en brengt een eigen Air Max 1 colorway uit. LeBron is sinds 2011 part-owner van de Britse voetbalclub en Liverpool werkt sinds 2020 samen met Nike. Kortom, genoeg reden voor een eigen sneaker.

De Air Max 1 komt gekleed in de kleuren van het tenue van Liverpool en heeft details op de hiel en binnenzool die hinten naar LeBron en FC Liverpool. Rode details in de kraag en Air Units geven de sneaker een opvallende twist.

LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1

FB8914-100 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders

10 MAART: Nike Air Max 1 Premium ‘Shima Shima III’

Een andere unieke sneaker die tijdens de Nike Air Max Month dropt, is de Nike Air Max 1 Premium ‘Shima Shima III’. De sneaker haalt zijn inspiratie uit het ‘Shima Shima’ pack, dat in 2003 gereleased werd. De sneaker deelt dezelfde kleuren en heeft moderne aanpassingen gekregen. Het witte bovenwerk kleurt goed met de lichte bruin- en grijstinten. In de kraag is een strepenmotief te zien.

Nike Air Max 1 Premium 'Shima Shima III' - 2023

FB8916-100 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders

17 MAART: Nike Air Max 1 Corduroy ‘Baltic Blue’

Nike Air Max 1 Corduroy 'Baltic Blue'

De langverwachte Nike Air Max 1 Corduroy ‘Baltic Blue’ wordt op 17 maart 2023 bij Nike verwacht. De sneaker komt met een upper van corduroy en heeft een felblauwe kleur. Op het middenpaneel is de Swoosh geplaatst. Op de tong is het Nike Air embleem geplaatst. De vergeelde middenzool geeft de sneaker een retro twist.

Nike Air Max 1 Corduroy 'Baltic Blue'

FB8915-400 · Prijs vanaf €44,-

Naar alle aanbieders

22 MAART: Nike Air Max 1 ’87 WMNS ‘Tiger Swoosh’

Nike Air Max 1 '87 WMNS 'Tiger Swoosh'

Nike Air Max 1 '87 WMNS 'Tiger Swoosh'

FD0827-133 · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders

De Nike Air Max 1 ’87 WMNS ‘Tiger Swoosh’ heeft een opvallende look. De sneaker, die overigens een WMNS exclusive is, komt met diverse dierenprints. Op de neus is een bloemenmotief geplaatst en de hiel heeft een paisley print gekregen. De fluwelen veters geven de sneaker een chique look.

26 MAART: Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’

Nike Air Max 1 '86 OG 'University Red'

Op Air Max Day dropt de Nike Air Max 1 ’86 in de OG ‘University Red’ colorway. De Air Max 1 werd in 1987 geïntroduceerd in de ‘University Red’ colorway en is sindsdien een echte klassieker geworden. De sneaker heeft een witte upper, gemaakt van mesh. De colorway komt met lichtgrijze en rode overlays.

In tegenstelling tot de voorgaande Air Max 1 modellen, heeft deze variant een grotere Air Unit en wordt ook wel de ‘Big Bubble’ genoemd. Het silhouet werd in 1986 geïntroduceerd en is sindsdien erg onder de radar gebleven. Op Air Max Day 2023 keert het silhouet terug in de OG colorway.

De Nike Air Max 1 ’86 OG ‘University Red’ komt ook in WMNS en GS-maten.

27 MAART: Nike Air Max 1 Golf ‘Sport Red’

Nike Air Max 1 Golf 'Sport Red'

Nike Air Max 1 '86 OG Golf 'Sport Red'

DV1403-160 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

Nike sluit de Air Max Month af met de Air Max 1 Golf ‘Sport Red’. De sneaker komt in de OG ‘Sport Red’ colorway en is speciaal ontworpen voor de sport golfen. Het bovenwerk is van mesh en over het gehele silhouet zijn leren overlays geplaatst in de kleuren ‘Sport Red’ en ‘Neutral Grey’.

Dit zijn de Air Max 1 colorways die tijdens de Air Max Month uit komen. Houd de release kalender in de gaten voor updates betreffend deze releases. De sneakers worden bij verschillende retailers gereleased en in de SNKRS app.

Klik op de button hieronder om de upcoming Nike Air Max 1 releases te bekijken.