Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 ‘Evolution of Icons’ 🔐 inside the vault

23 maart 2021 18:10
Nike Air Max 1 ‘Evolution of Icons’ 🔐 inside the vault

Na lang wachten is het eindelijk weer zover: Air Max Day 2021. Op deze dag, op 26 maart, viert Nike wereldwijd hun iconische Air Max lijn. Meestal begint dit event al een paar dagen vóór de officiële datum en ook dit jaar is dit niet anders. Vanaf maandag 22 maart 2021 heeft Nike verschillende acties en live sessies georganiseerd. Natuurlijk releasen er ook sneakers op Air Max Day. Dit jaar releast onder andere de Nike Air Max 1 ‘Evolution of Icons’ op 26 maart 2021. Maar het schijnt dat sommige oplettende sneakerheads al een paar hebben kunnen bemachtigen… 👀

Nike Air Max 1 'Evolution of Icons'
Nike Air Max 1 'Evolution of Icons'

Air Max Day

Op 26 maart vieren we wereldwijd Nike’s Air Max Day. Op deze dag releasde Nike hun eerste Air Max schoen in 1987. Het was het eerste model dat over de zogenaamde zichtbare AIR Bubble beschikte, die te zien was door een transparant gedeelte in de zool. De schoen werd ontworpen door Nike’s bekende ontwerper Tinker Hatfield. Door de jaren heen zijn er ontelbare variaties geweest op dit model. Nog steeds is de Air Max 1 één van Nike’s meest populairste modellen, logisch dat ook dit jaar weer een nieuwe variatie wordt uitgebracht speciaal voor Air Max Day.

Air Max 1 history
Nike Air Max 1 'Evolution of Icons'

Nike Air Max 1 EOI | CW6541-100

De Air Max 1 ‘Evolution of Icons’ heeft een witte basis met kleurrijke details gekregen. Wat het design uniek maakt, is dat de delen van de AM1 EOI zijn afgeleid van Nike OG modellen. Hierdoor bestaan de schoenen uit verschillende kleuren en materialen.

Nike Air Max 1 'Evolution of Icons'

Op de sneaker zijn verschillende kleuren en andere elementen verwerkt, als ode aan de historie van iconische OG sneakers. Zo zijn er bijvoorbeeld delen van de Air Max 1 ‘University Red’, Air Max 95 ‘Neon’, Air Max 96 ‘Scream Green’ en de Air Max 97 ‘Metallic Silver’ gebruikt. Ook is bij de hak de datum van Air Max Day te zien, terwijl op de binnenzool juist weer naar de eerdere Air Max modellen wordt verwezen.

Nike air max
Air Max plus

Ook zijn er bijvoorbeeld witte strepen op de toe box te zien, die doen denken aan de bekende strepen van de Air Max Plus. Wat ook bijzonder is, is dat voor de AM1 EOI de originele buitenzool van de AM1 ‘University Red’ heeft. Daarnaast zijn juist weer achter op de hak details aangebracht, die verwijzen naar de Air Max 97. Ook is de felrode kleur afgeleid van de Air Max 180 Ultramarine. Tenslotte is de geel-groene airbag afgeleid van de Air Max 96 ‘Scream Green’.

Nike AIr Max

Early Acces

Op maandag 22 maart 2021 verscheen er een nieuwe post op de SNKRS app. Op de laatste afbeelding van de post, zat een laagje die je met je vinger weg kon krassen. Hieronder zat een aangenaamde verrassing: je kreeg namelijk Early Acces voor de Air Max 1 ‘Evolution of Icons’. Zoals elke Early Acces op de SNKRS app, was het paartje binnen enkele minuten uitverkocht. Misschien had je geluk omdat je toevallig het artikel te voorschijn zag komen en was je er op tijd bij. Maar grote kans dat je net te laat was omdat je het niet op tijd had gezien.

Maar door onze eigen Sneakerjagers app kregen de gebruikers een melding waardoor sommige snel nog een paartje hebben kunnen bemachtigen! Wil je er de volgende keer ook op tijd bij zijn? Download dan nu de Sneakerjagers app en zet je push-notificaties aan om nooit meer een release, shock drop of restock te missen!

Nike snkrs app
nike ealry acces

Maar niet getreurd als je onze app nog niet had gedownload, de officiële releasedatum van de Nike Air Max 1 ‘Evolution of Icons’ staat gepland op 26 maart 2021 om 9:00 uur via Nike. Benieuwd welke sneakers er nog meer releasen op Air Max Day 2021? Check dan snel de Releasekalender om te zien welke dit zijn!

Nike Air Max 1 'Evolution of Icons'

CW6541-100 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders
Nike Got em
Images by Nike