Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 Atmos “Elephant”

15 maart 2017 10:41
Nike Air Max 1 Atmos “Elephant”

In 2006 werd de Nike Air Max 1 x Atmos “Elephant” voor het eerst gereleased als onderdeel van de “Zoo Pack”. De Elephant was de eerste Air Max die voorzien was van een dierenprint. Met de Jade Swoosh was de sneaker helemaal af. Het was een waar oogappeltje.

Nu vragen veel mensen zich af wat het idee was achter de Elephant, waarom de jade-kleurige Swoosh? Het idee was om de Air Max 1 spannender te maken. De creative director van Atmos, Hirofumi Kojima, besloot om het ontwerp te baseren op een olifant, vandaar de olifanten print op de mudguard. De Elephant-print was niet nieuw. De print zat namelijk ook al op de Air Jordan 3. De jade kleurige swoosh is afkomstig van een olifant die water over zich heen gooit. Deze twee elementen maakte een van de meest gewilde Air Max 1 colorways allertijden. Nu, bijna 11 jaar later is de Air Max 1 “Elephant” weer terug.

SHOP DE NIKE AIR MAX 1 ATMOS HIER >>

Naast de Air Max 1 “Elephant” komt er ook nog iets anders uit op 18 maart, namelijk de Air Max 1 x Air Jordan 3 x Atmos pack. Een duo-pack van de Air Jordan 3, met de safari print en de Air Max 1 “Elephant”. De Air Max 1 in deze duo-pack is echter wel anders dan de Air Max 1 Elephant die los gereleased wordt. De Air Max 1 Elephant van de Duo-pack heeft de volgende elementen die de losse Elephant niet heeft: Een translucent sole waar en goudkleurig Jordan logo doorheen komt, Elephant-print op de zooltjes en de sneakers zijn genummerd op de tongue.

Als we kijken naar de Jordan 3 “Safari” zien we een hele cleane sneaker waar de mudguard de thuisbasis is van de safariprint. Verder zien we veel oranje en goudkleurige details. Ook de Jordans zijn genummerd in de tongue. De Duo-pack komt in ook nog eens in een speciale duo-shoebox waar de Jordan 3 en de Air Max 1 beiden inzitten.

De Air Max 1 x Atmos “Elephant” zal 18 maart beschikbaar zijn via geselecteerde Nike retailers en Nike.com zelf.

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.