Skip to content
Upcoming

Een nieuwe colorway is opgedoken voor de Air Max 1

21 juli 2020 15:36
Een nieuwe colorway is opgedoken voor de Air Max 1

Het heeft even geduurd, maar langzamerhand komen er steeds meer colorways uit voor de Nike Air Max 1. Laatst werden de ‘Total Orange’ en ‘Forrest Green’ bekend gemaakt die zich trouw houden aan de OG colorblocking. Nu komt er in de aankomende maanden een Air Max 1 uit met patent leather details.

De Nike Air Max 1 was de eerste sneaker die een zichtbare Air Unit had. De Air Max 1 kwam voor het eerst ui in 1987 en was ontworpen door Tinker Hatfield. Voordat Tinker Hatfield bij Nike werkte, werkte hij als een architect aan het Oregon Campus. Air technologie was niks nieuws bij Nike. De Air technologie was er al sinds 1978 en was ontworpen door voormalig NASA ingenieur Frank Rudy. Tinker Hatfield kwam op het idee om de Air unit zichtbaar te maken door het gebouw Centre Pompidou in Parijs, waar alle leidingen aan de buitenkant van het gebouw lopen.

Toen Tinker Hatfield met het idee kwam verklaarde ze hem als gek en was Nike ervan overtuigd dat de bubble binnen no-time kapot zou gaan. Maar niks is minder waar, meer dan 30 jaar later is de Air Max 1 nog steeds een van de populairste sneakers uit de Air Max lijn en zijn er na de release in 1987 vele andere modellen geweest waarbij de Air bubbel te zien is.

Nike Air Max 1

Deze nieuwe colorway voor de Air Max 1 is erg kleurrijk en enorm speels. Zwart glad leer bevindt zich op de mudguard en loopt helemaal naar achter door naar de hak. Boven dit zwart gladde leer op de hak zit een glad lederen overlay in het paars. Een mini Swoosh wordt geplaatst op de mudguard met een jaren 80 illustratie in het roze achter de Swoosh. Een mooie witte kleur bevindt zich op de toebox en gebied rondom de enkel. Voor de rest wordt het bovenwerk nog bekleed met zwart, geel, roze en groene details. Als we kijken naar de zool zien we dat deze een mooie witte kleur heeft gekregen met een volt gekleurde Air Unit. De sneaker wordt afgerond door een gekleurde outsole.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze Air Max 1 uit gaat komen, maar wordt ergens in de aankomende maanden verwacht bij Nike. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

 Nike Air Max 1
 Nike Air Max 1
 Nike Air Max 1
Images by @US_11