Skip to content
Upcoming

Een Space Hippie Nike Air Force 1 komt eraan

21 augustus 2020 11:17
Een Space Hippie Nike Air Force 1 komt eraan

Nike is flink bezig met het toevoegen van sneakers aan het Move to Zero project en de Space Hippie collectie. De eerste Space Hippie collectie kwam al meer dan een maand geleden uit en bestond uit een groot deel uit gerecycled materiaal. Nu kunnen we binnenkort de Air Force 1 ‘Space hippie’ verwachten.

Het Move to Zero Project is Nike’s reis naar nu koolstof en nul afval en het heeft maar één doel: De toekomt van sport helpen te beschermen. Er zijn vijf dingen die Nike gaat doen om hier voor de zorgen. Nike zal in 2025 de faciliteiten die eigendom zijn voorzien van 100 procent hernieuwbare energie, de koolstofemissies in 2030 met 30 procent verminderen, 99 procent van al het productieafval van sneaker worden van stortplaatsen gehaald, elk jaar worden er zo’n 1 miljard plastic flessen van stortplaatsen gehaald om garens te maken voor nieuwe truien en voor Flyknit sneakers en als laatste het Nike Grind materiaal gebruiken om zo nieuwe producten te maken.

Nike Air Force 1 ‘Space Hippie’

Het is wel weer te zien dat deze ‘Space Hippie’ Air Force 1 is gemaakt van gerecyclede materialen. De neus van de sneaker is gemaakt van verschillende gerecyclede materialen waardoor het een half doorzichtige look krijgt. De andere helft van het bovenwerk is gemaak van het standaard witte leer. Onder het bovenwerk zit een witte midsole en een Nike Grind outsole die ook weer zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de sneaker uitkomt, dus het is nog even wachten op meer informatie. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Air Force 1 'Space Hippie'
Air Force 1 'Space Hippie'
Air Force 1 'Space Hippie'