Skip to content
Upcoming

First Look op de Nike Air Force 1 ‘Sashiko’

6 januari 2021 15:46
First Look op de Nike Air Force 1 ‘Sashiko’

2020 was het jaar waarin de Olympische Spelen zouden plaats vinden in Tokyo. Sneaker brands hadden enkele releases in het teken van de spelen klaar staan, maar dropte deze helaas niet, omdat de Spelen verplaatst werden. Nike had zijn sneakers niet zo zeer op de Spelen geïnspireerd, maar meer op het land en de cultuur waarin de Spelen plaats vinden. Zo zijn er beelden opgedoken van een nieuwe colorway op de Nike Air Force 1, genaamd ‘Sashiko’.

Wat is Sashiko precies? Sashiko is een traditionele wijze om stof te versterken met stikselpatronen. Het is een traditie die eeuwen oud is en afstamt uit de 17e eeuw. Alhoewel de stof te versterken met kleine steekjes in vele Aziatische culturen voorkomt, associëren we de techniek toch voornamelijk met China en Japan. Tegenwoordig zien we de techniek vaan terug in decoratieve doeleinden, zoals gordijnen of kussens. In 2020 zagen we ook al twee colorways verschijnen op het Nike SB Dunk Low en SB Zoom Blazer Mid model van Nike. Nu wordt de techniek ook gebruikt voor de iconische Air Force 1.

Nike Air Force 1 ‘Sashiko’

Het bovenwerk van de Nike Air Force 1 is verwerkt in traditionele witte en blauwe tinten. Elk paneel van de sneaker heeft een eigen unieke look, wat zorgt voor een geheel patchwork effect. De suède tong, de Swooshes en de heeltabs zijn verwerkt in witte kleuren die ervoor zorgen dat de panelen worden opengebroken. Op de tong is rode Nike Air branding te vinden. Achterop de heeltab zijn gouden tekens te vinden Als we afzakken naar de zool, valt de witte midsole al snel op. Wat het design helemaal afmaakt is de doorzichtige outsole met hierop tekens die te vinden zijn onder de midsole.

Een releasedatum is tot dusver helaas nog niet bekend. Houd daarom onze kanalen goed in de gaten, zodat jij altijd up-to-date zal zijn van het laatste sneaker nieuws. Scroll naar beneden voor de eerste beelden die zijn opgedoken van de Air Force 1 ‘Sashiko’.


Nike Air Force 1 'Sashiko'
Nike Air Force 1 'Sashiko'
Nike Air Force 1 'Sashiko'