Skip to content
Upcoming

KITH x Nike Air Force 1 Low ‘Japan’ komt 4 juli

3 juli 2020 11:07
KITH x Nike Air Force 1 Low ‘Japan’ komt 4 juli

De Air Force 1 Low is een iconische sneaker die is ontworpen door de ontwerper en designer Bruce Kilgore. Het model was in eerste instantie een sneaker voor basketbal maar is door zijn vorm en esthetische looks uitgegroeid tot meer. In 1982 kwam het model voor het eerst uit in een hoge variant, geschikt voor ondersteuning bij de enkels. Tegenwoordig komt het model ook in andere formaten, zoals een mid en low variant. Sinds eind jaren 90 is het model niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is de sneaker een icoon geworden in de fashion-wereld. Door zijn populariteit trekt de sneaker ook de aandacht van veel collabs, zoals deze Nike Air Force 1 Low x KITH ‘Japan’.

Force 1 Low 'Japan'

Deze sneaker is geïnspireerd op de Japanse vlag en de uitbereiding van Kith naar Japan. De samenwerking zat er al een tijdje aante komen maar met de officiele aankondiging weten we dan nu toch echt zeker dat hij gaat komen.

Force 1 Low 'Japan'

Als we kijken naar het bovenwerk van deze sneaker zien we eigenlijk een vrij strakke look. Zo is er eigenlijk gebruik gemaakt van twee basiskleuren: rood en wit. Een opvallend detail is de rode miniswoosh op de mudguard (zijkant) van de sneaker. Ook zien we dat er op het tussenpaneel, achter de swoosh, een KITH-logo patroon in het leer is gestampt. Om toch een andere twist te geven aan de colorway hebben ze gekozen voor een vergeelde/off-white midsole.

Force 1 Low 'Japan'

Wat niet direct opvalt maar wel een interessant detail is, is de lining. Normaal wordt deze gemaakt van katoen of een ademende mesh maar dit keer hebben ze gekozen voor iets anders. Het licht-glimmende satijnen materiaal komt op deze plek goed tot zijn recht, maar is niet overheersend.

De Nike Air Force 1 Low x KITH ‘Japan’ zal uitkomen op 4 juli in Japan. Het is nog niet zeker of er nog een wijdere release gaat komen. Voor meer informatie check je de Sneakerjagers Releasekalender.

Kith X Nike Air Force 1 Low

CZ7926-100 · Prijs vanaf €431,-

Naar alle aanbieders