Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 Low ‘Puerto Rico’ is gecanceld

11 juni 2020 10:19
De Nike Air Force 1 Low ‘Puerto Rico’ is gecanceld

Enige tijd geleden introduceerde wij bij jullie de terugkomst van de Air Force 1 Low ‘Puerto Rico’. Een woordvoerder van Nike heeft nu aangekondigd dat deze release helaas gecanceld is. 

De Nike Air Force 1 Low ‘Puerto Rico’ kwam voor het eerst uit in het begin van 2000. Deze re-release zou een exacte replica van die colorway moeten zijn maar wat iedereen al kon constateren op de leaked foto’s, klopte er iets niet. De nationale vlag van Puerto Rico stond namelijk niet goed afgebeeld (gespiegeld) op de tong. Hierdoor heeft Nike besloten om deze release volledig terug te roepen. 

Zo zei de woordvoerder:  “Nike is removing the shoe from the marketplace, as it was intended to be a re-release of the Air Force 1 Low Puerto Rico from 2000 and the final product does not accurately reflect the original design.”

Aangezien deze maand, op 14 juni, de Puerto Rico Day parade in New York zou zijn (tevens gecanceld door het covid-19 virus), zal deze dag ook niet de releasedatum van de Nike Air Force 1 Low ‘Puerto Rico’ zijn (Voor Europa stond deze release gepland op 26 juni).

We zijn er niet zeker van of Nike het design gaat aanpassen en/of er een nieuwe colorway van gaat uitkomen. Wat we wel weten is dat er nog talloze andere sneakers uit gaan komen in de nabije toekomst. Je bekijkt deze allemaal in de Sneakerjagers Releasekalender. 

Images: 43einhalb