Skip to content
Upcoming

Nike Air Force 1 ‘Keep ‘Em Fresh’: een verrassende twist

18 februari 2021 19:10
Nike Air Force 1 ‘Keep ‘Em Fresh’: een verrassende twist

Sinds de originele release van 1982, zijn er talloze variaties op de Nike Air Force 1 geweest. Sommigen vinden het model de beste Nike schoen allertijden. Dat de Air Force een uniek model is en zich blijft vernieuwen, is een feit. Dit keer houdt Nike zich aan de klasssieke witte basis van de schoen, maar deze krijgt een verassende twist. Benieuwd naar deze twist? Kijk dan hier naar de eerste beelden van de Nike Air Force 1 ‘Keep ‘Em Fresh’.

Nike Air Force 1 'Keep ‘Em Fresh'

Nike Air Force 1 ‘Keep ‘Em Fresh’: het design

Wanneer je een nieuw paar sneakers uit de doos pakt, zitten de schoenen meestal verpakt om een laagje tissuepapier voor bescherming. Nike lijkt dit papier als inspiratie te hebben gebruikt voor hun nieuwste design. Beide schoenen zijn gewikkeld in ditzelfde soort tissuepapier. Om het design toch stijlvol te houden is op het tissue een print van “AF1” te vinden. Verder staat er groot op de achterkant van de schoen “Timeless Classic Keep Fresh”. Nike hint hier naar het grote succes van de tijdloze Air Force 1 en naar het beschermende papier.

Nike Air Force 1 'Keep ‘Em Fresh'
Air Force 1

Voor wie vindt dat het beschermlaagje in de doos moet blijven, kan het papier er ook af halen. Onder deze laag zit een klassiek witte Air Force 1 verstopt. Wanneer je inzoomt op de schoen, zie je dat de schoen een ‘vintage’ uitstraling heeft gekregen. De zool is vergeeld, net zoals de lijnen van de stitching. Hierdoor lijkt het alsof een heel oud paar AF1, goed is bewaard. Daarnaast is dezelfde print van het papier ook terug te vinden aan de binnenkant van de schoen: op de zolen.

Nike Air Force 1 sole
Nike Air Force 1 tissue
Images via Instagram @houseofheat

Wanneer deze nieuwe variatie van de Nike Air Force 1 uit zal komen is helaas nog niet bekend. Houd daarom de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om de releasedatum niet te missen!