Skip to content
Sustainability

Nike ACG HO20 collectie beter voor het milieu

18 november 2020 16:18
Nike ACG HO20 collectie beter voor het milieu

Nike dropt vandaag hun nieuwe ACG HO20 collectie. Deze staat volledig in het teken van sustainability. Aangezien de ACG (All Conditions Gear) lijn zich volledig richt op outdoor activiteiten, is sustainability wel degelijk een vereiste.

De ACG HO20 collectie is stijlvol sustainable

Dat sustainable kleding ook stylisch en functioneel kan zijn bewijst Nike maar weer eens met hun nieuwe ACG HO20 collectie. 85% procent van de items zijn gemaakt met fabricaten die bestaan uit meer dan 90% gerecycled materiaal.

ACG HO20 collectie

ACG liefhebbers

Nike wil met deze collectie het milieubewustzijn van de outdoor liefhebbers nog meer stimuleren, dit terwijl ze genieten van al hun outdoor experiences. Samen voor, en in een beter milieu.

Zoals Nur Abbas (Nike’s Design directeur) het verwoord:” De balans tussen performance en sustainability is de sleutel tot ACG. Sustainability was onze eerste filter voor de materialen die we gebruikten in deze collectie. We hebben geen compromissen gesloten als het gaat om de identiteit van de ACG huisstijl. ACG gebruikers kunnen wederom vertrouwen op de allerbeste bescherming tegen alle elementen, terwijl ze de natuur verkennen en trotseren.

Inspiratie

De collectie bestaat uit nieuwe apparel en twee nieuwe schoen modellen, de Nike ACG Air Nasu Gore-Tex en de Nike ACG Mountain Fly Gore-Tex. De gehele collectie is geïnspireerd door Smith Rock, een vulkanisch gebeid in centraal Oregon, in de Verenigde Staten. Elk item is vernoemd naar één van de vele paden en gebergten die dit gebied rijk is. Onder dit blog vindt je een kleine blik in de nieuwe ACG HO20 collectie.

De ACG HO20 collectie is vanaf 19 november hier verkrijgbaar.

Images: Nike