Skip to content
Upcoming

De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360

14 februari 2018 20:46
De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360

Iedereen is bekend met de Nike Mercurial. De voetbalschoenen zijn in het leven geroepen in 1998 door Nike met als grootste speler die hem droeg: Ronaldo Lima. De schoen stond volledig in het teken van een ultieme snelheid door de schoen zo ligt mogelijk te maken. Nike is sinds 1998 bezig met het continue ontwikkelen van een nog lichtere en betere voetbalschoen. Nu 20 jaar later heeft Nike de Mercurial een volledig nieuwe look gegeven. Dit is de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is een voetbalschoen met een 360 graden Flyknit stof. Dit betekent dat de Nike Mercurial Superfly 360 volledig bestaat uit Flyknit. Dit is uniek omdat dit nog nooit eerder vertoond is op een voetbalschoen.

Daarnaast heeft Nike het zwaarste element van de Nike Mercurial veranderd. Dit is namelijk de soleplate. De soleplate is bij Nike Mercurial Superfly 360 gespleten in 2 delen. Dit is te vergelijken met de poot van een cheetah. Naast dat dit zorgt voor een nog lichtere voetbalschoen is het ook zeer uniek. Nog nooit eerder is er een voetbalschoen uitgebracht dat een gespleten soleplate heeft.

De Nike Mercurial Superfly 360 beschikt over een All Conditions Control technologie. Dit zorgt ervoor dat je ongeacht het weer altijd een goede controle zou houden over de bal. Bij de Nike Mercurial Superfly 360 hebben ze dit gedaan door middel van iets dikkere lijnen over de Flyknit stof. Waardoor de bal tussen een soort “drempels” blijft liggen.

Daarnaast is de Dynamic Fit collar “het sokje” lager dan bij de voorgaande Nike Mercurial Superfly 5. Dit is gedaan om het gewicht nog verder omlaag te brengen van de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is in eerste instantie uitgebracht in een oranje colorway met een zwarte swoosh. Daarnaast is de soleplate van chrome wat dus mee reflecteert met het licht.

De geruchten gaan dat er ook een zwarte colorway van de Nike Mercurial Superfly 360 zal komen, maar hiervan houden we jullie op de hoogte via FC Sneakerjagers.

Nike Mercurial Superfly 360

Releasedatum: 14 februari 2018
Color: Total Orange/ Black/ Chrome
Stylecode: AH7365-810
Shoplink: >> hier <<