Skip to content
Brand

Nieuwe collectie adidas Blue Version

16 september 2021 18:00
Nieuwe collectie adidas Blue Version

In de nieuwe collectie van adidas ‘Blue Version’ worden klassieke ontwerpen in een nieuw jasje gestoken. Hierin staat de kleur ‘bluebird’ van adidas centraal. Deze felblauwe kleur is in veel items van adidas teruggekomen en is kenmerkend geworden voor adidas. In de ‘Blue Version’ collectie hebben de adidas Originals een vernieuwde versie gekregen maar blijven dichtbij het origineel.

De Blue Version collectie

De nieuwe adidas collectie bestaat uit verschillende iconische silhouetten. Het ‘Blue Version’ assortiment bestaat uit meerdere broeken, truien en accessoires. Ook de klassieke Beckenbauer trainingsbroek is in een nieuw jasje gestoken. De Beckenbauer trainingsbroek is herkenbaar aan de drie strepen aan beide zijdes van de broek. Het ritsje aan de onderkant van de broekspijpen kan opengeritst worden en de broek heeft een doorlopende bies aan de voorkant.

Beckenbauer trainingspak

In 1960 kwam de eerste adidas Beckenbauer collectie uit. Professioneel voetballer Franz Beckenbauer was in die tijd een grote speler en speelde in het nationale team van Duitsland. Omdat Beckenbauer veel op het veld te vinden was, was een goed trainingspak van belang. In die tijd was adidas al een groot merk in de voetbalwereld en ontwierp het merk voetbalschoenen en tenues. In 1967 tekende Beckenbauer bij adidas en kreeg de Beckenbauer tracksuit zoals wij die kennen zijn naam.

Ook in de Blue Version collectie is de Beckenbauer in een nieuw jasje gestoken. Met name het vrouwelijke model van de Beckenbauer heeft een opvallend ontwerp gekregen. De trainingsbroek heeft een hogere taille gekregen en heeft smallere broekspijpen. Daarnaast heeft de broek voetbandjes aan de onderkant.

De Blue Version Beckenbauer trainingsbroek dames

Ook voor de mannen heeft de Beckenbauer trainingsbroek een nieuwe look gekregen. De taille is hoger dan het origineel en heeft net als bij de vrouwenbroek voetbandjes. De ‘bluebird’ kleur is onaangeraakt en is (en blijft) een klassieke kleur voor deze trainingsbroek.

Blue Version adidas trainingsbroek
De Blue Version Beckenbauer trainingsbroek heren

Nieuwe details en klassieke silhouetten

Naast de Beckenbauer trainingsbroeken, heeft de ‘Blue Version’ collectie meer items een update gegeven. Hierbij gaat het om klassieke silhouetten met een moderne twist. De kleuren zwart, blauw en beige komen veel terug in de collectie en de pasvormen zijn hier en daar wat aangepast. De ‘bluebird’ kleur is prominent aanwezig in veel ontwerpen net als het Trefoil-logo. Dit logo van adidas werd met name in de jaren ’70 veel teruggebracht in de kledingstukken.

adidas Blue Version Essentials Hoodie
De Blue Version Essential Hoodie
adidas Blue Version asymmetrisch trainingsjack
De Blue Version Asymmetric trainingsjack
adidas Blue Version trainingsjack zwart
Blue Version Trainingsjack
Blue Version adidas adibreak broek
Blue Version Woven Adibreak Trainingsbroek

De nieuwe ‘Blue Version’ collectie staat nu online en is bij adidas verkrijgbaar. De collectie is in mannen- en vrouwenmaten verkrijgbaar. Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe sneakers en acties. Houd ook onze releasekalender in de gaten om geen release te missen.