Skip to content
Upcoming

Nieuwe adidas Store geopend in de Kalverstraat

30 november 2022 18:05
Nieuwe adidas Store geopend in de Kalverstraat

In de Kalverstraat, Amsterdam, is vorige week een nieuwe adidas Store geopend. Op 24 november 2022 opende de winkel voor het eerst haar deuren. De store heeft een brede collectie aan sportkleding en voetbaltenues van onder andere Ajax. Bekijk hier de sfeerbeelden van de adidas Store in de Kalverstraat.

adidas Store Amsterdam

Amsterdam heeft er een nieuwe adidas Store bij. Naast de vestiging op de Leidsestraat, heeft de adidas Store in de Kalverstraat nu ook zijn deuren geopend. De opening van de store werd groots aangepakt met speciale gasten als Ajax-speler Devyne Rensch, AS Roma-speler Georginio Wijnaldum en YouTuber Kalvijn.

adidas Amsterdam Store
Foto’s Sneakerjagers
adidas Amsterdam Store

De adidas Store in de Kalverstraat heeft een oppervlakte van maar liefst 850m² en heeft twee verdiepingen. De winkel richt zich voornamelijk op sportkleding en heeft een breed assortiment aan items voor sporten als fitness, hardlopen en voetbal. Hier ligt de focus op adidas Originals, het sportlabel van adidas.

adidas Amsterdam Store

Binnen het sportkleding assortiment is er ook uitgebreid aandacht voor de adidas by Stella McCartney-collectie voor vrouwen. Deze kledinglijn is met oog op duurzaamheid ontwikkeld en komt met innovatieve sportitems voor dames. Op de voetbalafdeling van de nieuw geopende adidas Store ligt voor nu de focus voornamelijk op het WK en zijn er WK-tenues te vinden van onder meer Duitsland, België, Argentinië en Spanje. Ook kun je in de winkel jouw eigen shirts laten bedrukken.

Ajax x adidas

Al sinds het voetbalseizoen van 2000/2001, verzorgt adidas de voetbaltenues voor Ajax. De opening van een nieuwe store in hartje Amsterdam kwam dan ook niet al geheel onverwachts. In de nieuwe winkel vind je ook de meest recente adidas tenues in samenwerking met Daily Paper. Zo bracht het Amsterdamse streetwearmerk eind augustus 2022 hun derde kit in samenwerking met adidas en Ajax uit.

adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store

In de adidas Store in de Kalverstraat is er een speciale hoek ingericht voor de samenwerking met adidas. Hier vind je onder meer de Ajax x Daily Paper collectie, maar ook de oudere tenues van het Amsterdamse voetbalteam.

Digitale innovatie

De adidas Store is voorzien van de laatste digitale innovaties in retail. Kenmerkend voor de winkel zijn de drie digitale schoenenwanden die de prijs en naam tonen wanneer men een schoen uit de wand pakt. Aan de hand van een QR-code kan de gewenste maat aangevraagd worden. Deze zal vervolgens door een van de medewerkers gepakt worden.

adidas Amsterdam Store

Ook de kleedkamers komen met innovatieve features. De spiegels in de kleedkamer herkennen aan de hand van RFID-technologie de kleding items. Bij het passen van de gewenste kleding items verschijnt er nadere informatie over het product in de schermen in de pashokjes. Ook krijg je direct inzicht in de beschikbaarheid van de maten in de winkel. Op deze manier kun je gemakkelijk de gewenste maat navragen bij de medewerkers.

adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store

Via de digitale schermen in de pashokjes is ook de rest van de adidas collectie te zien en kun je jouw favoriete items direct bestellen, met thuisbezorging of in de winkel. Met deze digitale innovaties probeert adidas shoppen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Lokale elementen

De nieuwe adidas Store blijft dichtbij zijn Amsterdamse roots. Zo zijn er door de hele store verschillende lokale elementen terug te zien. De kenmerkende, Nederlandse bestrating is op de begane grond door de winkel doorgetrokken. Het trappenhuis is geïnspireerd op de staalconstructie van bruggen in Amsterdam. Ook kleurt het trappenhuis ‘grachtengroen’, wat hint naar de karakteristieke kleur van de bruggen en portieken in Amsterdam.

adidas Amsterdam Store
Foto’s Sneakerjagers
adidas Amsterdam Store

De winkel staat gevuld met werken van Nederlandse kunstenaars als Lieke Raben, Levi Jacobs, Joana Schneider, Noa Verhofstad en Bodil Jane. De kroonluchter bij de entree is gemaakt van fietswielen en is een opvallend element in de store en hint op zijn manier weer naar de fietscultuur in Amsterdam. In de kroonluchter zijn de letters ‘A’, ‘M’ en ‘S’ te zien.

adidas Amsterdam Store

Op de tweede verdieping bevindt zich de AMS /// Studio. Deze ruimte is gecreëerd voor het ontvangen van VIP-gasten, die op deze verdieping ongestoord kunnen winkelen. Daarnaast wordt de ruimte ook gebruikt om leden van het adiClub-programma te kunnen ontvangen.

Visit

De nieuwe adidas Store is sinds 25 november 2022 geopend. De vestiging bevindt zich op de Kalverstraat nummer 87. Bekijk hieronder de sfeerbeelden van de opening van de adidas Store. Mocht je meer van dit soort berichten willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina.

adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store
adidas Amsterdam Store